Der Ap-folket for noen få dager stilte mannsterke opp for å navlebeskue seg selv og sin oppslutning i fritt fall, meldte alle forespurte i regjeringspartiene nå frafall. Ikke en eneste representant kunne (les: ønsket?) stille opp for å forsvare regjeringens kuttforslag overfor de fattigste i landet, for øvrig forslag som de selv for et år siden omtalte som usosiale og forferdelige forslag når de ble servert av andre enn dem selv …

Ifølge de frivillige organisasjonene som deler ut mat til de som trenger det, har matkøene økt betraktelig, mange steder er de fordoblet og noen steder tredoblet og mer til. Det er i denne situasjonen, med den perfekte krisestormen, at regjeringen ønsker å redusere støtten til de fattigste!

LES OGSÅ: De glemte barna?

Og ikke bare det, men i budsjettet har regjeringen også fjernet all støtten til de frivillige organisasjonene som deler ut maten til de som står i matkø! Hvor nedrig er det mulig å bli? Men å ta 200 millioner fra de fattigste for å finne 400 millioner til å dele opp Viken fylke, det er altså riktig prioritering ifølge finansministeren og regjeringen!

LES OGSÅ: Eiendomsskatt er et godt tiltak mot fattigdom og forskjeller

Trenger ny regjering

Vel, mens Støre er opptatt med å ta oppslutningen i fritt fall personlig om dagen, og finansministeren er opptatt med grunnrentebeskatningen og bekjempelsen av de rike, er det litt mindre å høre fra Mjøs Persen og resten av regjeringen, men de er åpenbart opptatt med saker av langt høyere viktighet enn å møte landets dårligst stilte i Debatten, eller kanskje de rett og slett bare er så pinlig berørt av sitt eget forslag at de ikke tør møte folket sitt ansikt til ansikt?

Samtidig flyter statskassen over, med 3–4 milliarder i ekstrainntekter i snitt hver eneste dag for tiden ifra olje, gass og strøm.

LES OGSÅ: Dramatisk økning i forespørsler fra boliglånskunder

Noen ganger tenker jeg så fint det ville kunne bli i landet vårt dersom venstresiden ble mer opptatt av å bekjempe fattigdommen enn å bekjempe rikdom.

Nei, vet du hva, jeg slipper opp for ord som er egnet til å beskrive dette, la oss få en ny regjering så fort det er mulig!