Når Hanne (40) viser ungdom hvor mye de bruker på boller, energidrikk og brus, blir de overrasket

GODE RÅD: Hanne Solli snakker ofte med barn og ungdom om pengebruk, og lærer bort grensesetting og gleden ved å kunne kjøpe seg noe for oppsparte penger.

GODE RÅD: Hanne Solli snakker ofte med barn og ungdom om pengebruk, og lærer bort grensesetting og gleden ved å kunne kjøpe seg noe for oppsparte penger. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Ved hjelp av en sløsekalkulator, får finansrådgiver Hanne Solli øynene opp når hun snakker med barn og ungdom om pengebruk.

DEL

HØR TB-PODDEN OM BARN OG ØKONOMI LENGRE NED I SAKEN

– Mange unge er veldig flinke med penger, og har full kontroll på både bankkortet og nettbanken sin. Men noen blir veldig overrasket når vi legger inn forbruket deres i sløsekalkulatoren. Hverdagsforbruket illustreres veldig godt når vi legger inn alle småsummene, sier Hanne Solli.

I sløsekalkulatoren kan du legge inn det du bruker på brus, godteri, kaffe, take away, snus og tobakk og alkohol – i tillegg til impulsshoppingen din.

Til hverdags er Hanne Solli finansrådgiver i DNB i Tønsberg, men innimellom reiser hun rundt på lokale ungdomsskoler og videregående skoler for å snakke med ungdom om økonomi. Dette gjør hun sammen med sin kollega Kamilla Elise Holt Utheim.

– Det trenger ikke å koste så mye å kose seg og ha det moro. Det er så mange måter å spare penger på i hverdagen, sier Hanne Solli, som i denne episoden av tb-podden kommer med mange gode spareråd for familier med barn og ungdom.

– Mange har store drømmer og ønsker om framtida si. Noen må jo allerede spare til skoleballet, siden familien ikke har så godt råd. Andre sitter bare og venter på å få kjøpt seg en fet bil, sier Kamilla.

Mer om sløsekalkulatoren og fordelene ved å lære ungene å spare til det de ønsker seg, kan du høre her:

Tredje episode av TBs økonomiskole: Hør Kamilla og Hannes gode pengeråd til barna

 

Artikkeltags