(Gjengangeren)

– Det er faktisk helt fantastisk å bo for oss selv, at vi slipper å være i en deltakerlandsby med mye ståk og bråk, synes jeg. Her på Mango Tree har vi fantastiske fasiliteter, og teamet som er rundt oss stiller opp 24 timer i døgnet. Derfor er jeg veldig glad for at vi kan bo her på Ipanema, sier Olaf Tufte til NTB.

Vi fikk anledning som eneste norske medie, til å besøke roerne og seilerne på ungdomsherberget Mango Tree. Der er det fem roere, seks seilere og en del fra støtteapparatet som holder til, totalt 22 personer med Ingrid Bahr som leder.

– Sightseeingen gjorde vi unna i fjor, da vi var i Rio på en liten inspeksjonsrunde. Nå er det bare roing og medaljekamp som gjelder. Så noe uteliv er det ikke snakk om, sier Tufte.

LES OGSÅ: Olaf og Kjetil til OL-finale!

Tenner lyset

Olaf Tufte forteller at han våkner klokka fem på morgenen. Da innledes dagen med litt papirarbeid på telefon og data.

– Deretter er det å forberede frokost, men først må jeg slå på lyset før kokkene kommer. Det er viktig at de finner veien til kjøkkenet. Så spiser vi og drar på trening. Etter det er vi tilbake her til frokost nummer to eller en lunsj, sier Horten-roeren.

Da vi var på besøk trente han rolig på ergometersykkel og romaskin som var satt opp i tørkerommet. Dette var organisert i en del av spiserommet. Det var enkle forhold.

– Jo da, vi trives og er trygge her med blomster i rødt, hvitt og blått. Det er vakt her døgnet rundt. Vi har alt vi trenger, sier lederen på huset, Ingrid Bahr fra Olympiatoppen.

Kokkene Ståle Johansen og Trond Skogvold, med 16 OL til sammen, sørger for at maten er utmerket.

– Det går i alminnelig mat, men det blir mye pasta. Dessuten har vi funnet et bakeri i nærheten som baker bedre grovt brød enn vi får i Norge, forteller Johansen til NTB.

Utenfor OL-stresset

Olympiatoppens Hanne Staff sier det er fantastisk rolig på Mango Tree. Utøverne stortrives. Ikke minst Olaf Tufte er et godt bevis på det. Han har forresten skaffet seg dobbeltseng på sitt lille enerom.

– Jeg er vant til dobbeltseng hjemmefra, og har jeg ikke det, ender det lett med at jeg havner på gulvet i søvne, forteller han smilende til NTB. Når han ikke sover, bruker han den ene senga til kontorbord.

– Ingrid (Bahr) og Hanne (Staff) som er sjefene her på huset, har fikset alt det som skal gjøres. Så vi kommer til dekket bort hver dag. Det er veldig hyggelig. Vi er veldig privilegerte og lever som popstjerner de ti dagene dette pågår. Det kunne ikke vært bedre, understreker Horten-roeren.