(Østlands-Posten)

Det var klokken 22.10 tirsdag kveld at nødetatene rykket ut til en trafikkulykke i Kvelde. Ifølge politiet satt en person fastklemt etter en utforkjøring på fylkesvei 40, Lågendalsveien. Politiet meldte at det trolig var snakk om alvorlig personskade.

Brannvesenet rykket også ut for å bistå politi og helsevesen.

Klokka 00.30 bekrefter politiet det som var det trolige utfallet:

– Mann fra Larvik i begynnelsen av 20-årene er dessverre bekreftet omkommet på stedet. Pårørende er varslet, forteller operasjonssentralen i Sør-Øst politidistrikt.

Rask førstehjelp

Operasjonsleder Roger Aaser fortalte til ØP klokken 22.28 at politiet nettopp hadde ankommet ulykkesstedet, og at en bil lå på utsiden av veien.

Det ble raskt iverksatt førstehjelp.

– Det er som sagt trolig alvorlig personskade, så da går helse først. Derfor har vi ikke flere opplysninger her nå, fortalte Aaser.

Ulykken skjedde rett nord for Kvelde, og Aaser bekreftet at bilen ligger ved hovedveien.

Havnet ute på jordet

ØPs journalist Mads Andersen var på stedet og bekreftet at det dreide seg om en alvorlig ulykke.

Bilen lå ute på et jorde med airbager utløst, omtrent 8–9 meter fra veien.

– Det ser ganske dramatisk ut, fortalte Andersen.

Onsdag morgen forteller operasjonsleder Erik Olsen at det er usikkert hvordan ulykken inntraff.

– Foreløpig tyder det på enslig bil som har kjørt av veien, hatt en rundvelt og havna på et jorde. Hvordan det har skjedd, eller årsaken, vet vi ikke nok om ennå.

Veien åpnet igjen

Veien ble helt stengt, i påvente av at kriminalteknikere og Statens vegvesens ulykkesgruppe skal ankomme stedet og få sikret spor, slik prosedyren er ved alvorlige ulykker med fare for dødelig utgang. Det var forventet at veien ville være stengt i flere timer.

– Ulykkesanalysegruppa til Statens vegvesen (UAG) er varslet og er på vei til stedet. Veien forventes å være stengt i flere timer, skrev politiet på Twitter i 23.30-tiden.

I 3-tiden natt til onsdag var UAG ferdig på stedet, og veien ble ryddet og åpnet igjen.