Onsdag 13. februar rundt klokken 19 forgikk det en avstemning i Færder kommunes styre som vil komme til å ha betydning for alle våre etterkommere her på øyene.

Et for enkelte av oss helt uforståelig vedtak som ble fattet i Nøtterøy kommunes regi i 2003, ble da avvist som helt anakronistisk med hensyn til vår tid 15 år senere! Men de fleste av oss vanlige motstandere/beboere av Nøtterøy – som i hele vårt ganske lange liv ALLTID har kjempet mot å nedbygge et jorde her – har sett på dette som noe bortimot «galskap».

 

Når så betenkes at dette jordet, rett sør for Tinghaug – vårt lokale «haugtingssted» – kanskje er det vakreste og stolteste syn som møter oss hver gang vi har bilt eller syklet oss utover mot Kjøpmannsskjær og er på vei hjem, danner den «jordbruksmessige begynnelsen» på uendelig mange mål med den beste dyrkingsjord som landet har – DA er det for meg komplett uforståelig at det kunne i det hele tatt bli foreslått som bygningstomt.

At denne «evige» Høire-kommunen i går – selvfølgelig med hele Frp-leieren + et par til som eneste protestanter – valgte å ta «besværet» med å «tilbakekalle» avgjørelsen fra tidlig år 2000, står det stor respekt av. Men dette gjør jo også at vi selvoppnevnte påpassere av dyrkbar mark her på øya, ikke lenger frykter at de mest dyrebare områdene vil bli foreslått av noen gruppering til å måtte motta sjofel bebyggelse i store høyder.

Nøtterøy er først og fremst en jordbruksøy – og la den for Guds skyld få fortsette med å være det. For onsdag skjedde det et lite mirakel på Tinghaugen.