Etter en solrik og kald tirsdag får vi en skikkelig runde med snø på onsdag. Såpass mye nedbør kommer, at meteorologene har hevet farevarselnivået.

– Onsdag ventes svært mye snø, 25-40 cm i løpet av 24 timer, lokalt kan det komme mer, skriver meteorologene på yr. Nedbøren kan starte som regn langs kysten.

(Saken fortsetter under bildet)

– Beregn ekstra tid

Meteorologene anbefaler å beskytte sårbare installasjoner og gjenstander som ikke tåler den ventede snømengden.

– Bergen noe ekstra tid til transport og kjøring. Bruk riktige dekk og kjør etter forholdene. Det kan bli lokalt vanskelige kjøreforhold, advares det.

De siste ti dagene av fjoråret, skjedde det flere titalls trafikkulykker på Vestfold-veiene. Flere av dem med personskader.

– Det går fort på E18. Da kan en liten, uventet handling – for eksempel en bråbremsing – gi store konsekvenser. Min oppfordring til bilistene er å avpasse farten etter forholdene, og holde god avstand til bilene foran. Og være konstant oppmerksom på trafikken, sa trafikkansvarlig Henning Ødegaard Johansen i Vestfold-politiet til tb.no på tampen av 2022.

Vil snø flere dager

Det verste snøværet ser ut til å gi seg natt til torsdag, men også torsdag, fredag og lørdag er det ventet snø i vårt område.

Temperaturene vil ligge mellom -1 til -6 i denne perioden, ifølge Yr.