Gå til sidens hovedinnhold

Ordførerens nyttårshilsen: – Jeg har trua på 2021 – året da Tønsberg blir 1.150 år. Da blir det feiring.  Det går mot lysere tider nå.

Her er ordfører Anne Rygh Pedersens hilsen til Tønsbergs innbyggere.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Kjære alle sammen!

Vi har lagt bak oss et svært krevende år. Pandemien rammet oss i midten av mars, og siden da har alt vært nærmest en unntakstilstand. Dere som har vært smitta eller vært i karantene har vært særlig ramma. Sammen med deres nære og kjære. Og alle dere som har gått med uroen, fram til testen viste negativt. Våre gode folk i helsetjenestene og våre gode smittesporere har levert over evne i året som er gått. De har vært helt avhengige av samarbeidet med alle dere. Sammen har vi holdt smitten nede i Tønsberg.

Kommunen favner alt, fra vugge til grav. Derfor blir kommunens ansatte særlig utfordra når en pandemi treffer oss. Jeg vil nå i utgangen av året spesielt takke dere som har fått, eller tatt på dere, endrede og mer krevende oppgaver. Vi i kriseledelsen har ikke hørt nei fra våre ansatte, vi har bare sett folk som har bretta opp ermene og stilt seg til disposisjon for å tjene innbyggerne i Tønsberg. Den innsatsen dere har lagt ned er uvurderlig. I denne perioden har spesielt helsepersonell, lærere, barnehageansatte og renholdere fått mye og fortjent oppmerksomhet. Alle virksomhetene i kommunen har vært påvirka og engasjert i situasjonen. Alle har tatt sine forholdsregler, sørga for «back-up-lag» og gjort sitt aller beste for å holde hjula i gang.

Så er det også på sin plass å takke alle dere som bor i Tønsberg. Dere som hver dag har stilt opp, vaska hender, holdt avstand, latt være å besøke noen dere egentlig tenkte at dere burde besøke, fordi de var i risikogruppen. Dette er krevende avveininger, og vanskelig for nær familie. Dere har mye klemming til gode, og jeg håper virkelig at den klemminga kan iverksettes i løpet av 2021. Takk for at dere har bidratt i den store dugnaden!

Nå kommer vaksinene. Det siste vi nå vet er at vi kan sette den første vaksinen i Tønsberg 6. januar. Det vil ta tid før vi kan vaksinere alle, vi starter med sykehjemsbeboere våre, og så går vi gradvis ned i aldersklassene. Vi håper vi får gode nyheter utover i 2021, slik at vi så raskt som mulig kan få vaksinert alle. Men foreløpig ser det ut til at vi må være tålmodige. Kommunen er ferdig rigga, vi kan vaksinere alle innbyggerne våre på kort tid, men vi er helt avhengige av tilgangen på vaksine.

Noen av oss vil nok helst glemme 2020 fortest mulig. Jeg vil ikke det. Jeg opplever at vi i ei krise virkelig har fått vist hva vi står for. For min del har dette året gitt gode møter, givende diskusjoner, fine innspill og du verden, en skikkelig oppvekker om hva kommunen faktisk leverer og hvor viktige vi er i folks liv. Jeg vil takke alle jeg har møtt gjennom året for gode samtaler, smil og hilsener, kritiske og krevende tilbakemeldinger, klapp på skuldra og utrolig mange gode opplevelser.

Jeg har trua på 2021 – året da Tønsberg blir 1.150 år. Da blir det feiring. Det går mot lysere tider nå.

Tusen takk for 2020 og riktig godt nytt år til dere alle!

Kommentarer til denne saken