Voksne må tenke før de snakker

Artikkelen er over 2 år gammel

– Vi voksne er de viktigste rollemodellene for våre barn og unge. Når mor eller far klager over utseendet sitt, lærer vi barna å kritisere seg selv

DEL

Det sier generalsekretær Grete Herlofson i Norske Kvinners Sanitetsforening i en pressemelding.

Derfor har organisasjonen utviklet gode råd til voksne og spesielt foreldre. Sanitetskvinnene vil snu fokuset fra kropp og utseende til personlige egenskaper gjennom kampanjen #jeglikerdeg.

På Torvet

Fredag klokka 13.30 – 15.00 vil lokale sanitetskvinner fra Vestfold ha et gatearrangement på Torvet der det utfordres til å skrive noe pent om en venn som ikke handler om utseendet på lapper som henges opp.

Det vil også bli delt ut gode råd om hvordan du kan være en god rollemodell for barn og unge i det å takle kroppspresset. Med dagens fokus på utseende og kropp trenger barn trygge voksne som hjelper dem til å takle skjønnhetstyranniet.

Arrangementet er i forbindelse med at Norske Kvinners Sanitetsforening arrangerer sitt 50. landsmøte i Tønsberg helgen 28.-30. september 2018 med rundt 400 deltakere fra hele landet.

Gratis «talk show»

I anledning landsmøtet inviterer også Sanitetskvinnene til et «talk show» på Hotel Klubben fredag den 28. september 2018 kl. 16.30-18.00 med tittelen «Hvordan påvirker film og litteratur likestillingen». Her møter journalist Kari Slaatsveen skuespiller Anne Marie Ottersen, filmregissør Iram Haq og forfatter Selma Lønning Aarø. Arrangementet er gratis og «førstemann-til-mølla» gjelder.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken