Ørn-jenter om Eik-samarbeidet: – Det er gøy å være på trening nå

SAMARBEID: Eik- og Ørn-spillerne trener i kaldhallen på Nykirke to ganger i uka, og på Eikbanen to ganger i uka.

SAMARBEID: Eik- og Ørn-spillerne trener i kaldhallen på Nykirke to ganger i uka, og på Eikbanen to ganger i uka. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Spør du Ørns kvinnespillere om samarbeidet med Eik er det rette, er svaret soleklart ja.

DEL

(Gjengangeren) Søndag var spillerne i de to klubbene samlet i kaldhallen på Nykirke for en av sine fire ukentlige treningsøkter. To av øktene er der, de to andre på Eikbanen i Tønsberg.

De har for lengst blitt en homogen gruppe. På ryggen til noen står det Eik, hos andre FK Ørn Horten. Men det er det ingen som bryr seg om.

– Dette her fungerer veldig bra, sier forrige sesongs Ørn-kaptein Rikke Pedersen, etter trening, mens lagvenninne Malene Kjær, Sara Thygesen, Nicole Lopez, Nora Ingebrigtsen og Aida Kvrgic nikker samtykkende.

– Det er veldig gøy å være på trening med mange, i stedet for bare seks stykker, legger Nora Ingebrigtsen til.

– Vi ser på oss selv som en gruppe, sier Malene Kjær.

Sikre satsingen

Det var mot slutten av fjoråret det ble kjent at ledelsen i Ørn Horten og Eik Tønsberg var langt inne i dialog om et samarbeid om kvinnefotballen. En dialog hvor begge parter, fornuftig nok, var enig om at skulle man komme noen vei fra start av måtte mange ikke snakke om navn, farge, hvor laget skal spille.

–– I slik saker vil det alltid være mye klubbfølelse som spiller inn. Det viktigste nå er å lage et bra opplegg, har styreleder i Ørn Kjetil Ramberg, tidligere uttalt til Gjengangeren.

LES OGSÅ: Eik + Ørn = sant ... snart

(Artikkelen fortsetter under bildet)

BLIR BRA: Ørn-spillerne er klare på at samarbeidet med Eik er det rette for at kvinnefotballen i området skal heves.

BLIR BRA: Ørn-spillerne er klare på at samarbeidet med Eik er det rette for at kvinnefotballen i området skal heves. Foto:

Tenkte litt mer

Midt i januar publiserte Ørn en del informasjon om samarbeidet på sine nettsider, og umiddelbart startet diskusjonene på deres Facebook. De handlet for det aller meste om nettopp navn, farge og hvor laget skal spille. Klubbfølelsene sto naturlig nok sterkt.

Også blant kvinnespillerne rykket det litt i klubbfølelsen da samarbeidsplanene først ble kjent.

– Hæ, Eik! Det går ikke, var det aller første jeg tenkte, innrømmer Nora Ingebrigtsen, før hun legger til:

– Men, så tenker man jo litt mer – og man tenker på hvilken mulighet dette er for få å til et skikkelig bra opplegg for jenter. Både oss, men og spesielt for dem som kommer bak oss. Fremtidens spillere.

LES OGSÅ: NFF sender Ørn-kvinnene ned: – Dette ville aldri skjedd i herrefotballen

Vil heve nivået

Og det er der spillerne nå har landet, og står samlet. Det er en mulighet for å sikre et best mulig tilbud for alle jenter som ønsker å satse på fotball.

– Det er sunt for fotballmiljøet i begge klubber, og i områdene rundt klubbene. Dette vil heve nivået på kvinnefotballen i dette området. Yngre jenter vil få noe å enda bedre enn det vi har hatt, sier Rikke Pedersen.

– Da forsvinner fort tanken om at det er med Eik. Den erstattes med at dette er det rette gjøre. Dette blir bra, sier Nora Ingebrigtsen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.