Det var full jubel i salen etter at Oskar Øiestad sto på scenen fredag kveld og 23-åringen fra Nøtterøy fikk ros fra både Lene Marlin og Yosef Wolde-Mariam for sin tolkning av sangen Catapult av Jack Savoretti.

– Oskar, du er så stødig og du har så kontroll på det du gjør. Du har et så vanvittig spenn i det du gjør. Du har vist det før og du viser det med denne låten i kveld, hvor du starter nede og bare tar det helt fram. Det synes jeg er helt rått å høre på, sa Marlin.

Også Yosef sa Øiestad var helt fantastisk å høre på i kveld.

– Fra begynnelsen av programmet, til der vi står i dag, viser du hvor kontrollert du har blitt i forhold til når du velger å «unleash the dragon», som er din ting. Det er helt fantastisk å høre på, sa dommeren.

Da programleder Øyvind Mund spurte Oskar hvordan det var å stå på scenen i kveld, svarte han enkelt «hjemme, det føles som hjemme».

LES OGSÅ: The Voice-Oskar før fredagens opptreden: – Vi har et samhold uten like

Seks gikk videre

Det var åtte artister som konkurrerte om å få gå videre under kveldens sending. Hver av mentorene skulle velge med seg én artist, og av de fire resterende gikk de to med flest publikumsstemmer videre.

Lene Marlin hadde valget mellom å ta med seg Oskar og Steffi Jo Buie til semifinalen.

– Dere har begge gjort det så utrolig bra og dere fortjener begge å være i topp seks, sa Marlin som til slutt valgte å ta med seg Oskar videre. Håpet hennes var at Steffi skulle gå videre på publikumsstemmer, og en lettet Marlin fikk se ønsket gå i oppfyllelse.

Synger i Foynhagen

Oskar Øiestad har drevet med musikk så lenge han kan huske. I dag har 23-åringen en bachelorgrad i sang og stage performance og er vokalist i bandet City In Stripes.

Til sommeren kan du se ham sammen med søsteren Pernille Øiestad på scenen i Foynhagen hvor de skal varme opp for flere band.