På kort tid forlot to personer sine høytstående stillinger – nå jaktes det på ny direktør

BYGGEPLASS: Oslofjord Convention Center er foreløpig en gigantisk byggeplass. Etterhvert skal det bli plass til 9.000 overnattende gjester utpå landet i Stokke.

BYGGEPLASS: Oslofjord Convention Center er foreløpig en gigantisk byggeplass. Etterhvert skal det bli plass til 9.000 overnattende gjester utpå landet i Stokke. Foto:

I siste halvdel av 2018 fratrådte både styreleder og administrerende direktør fra jobbene sine på Oslofjord Convention Center. Nå er en ny konstituert daglig leder på plass, og utbyggingen fortsetter. Samtidig jobbes det iherdig med å finne ny administrerende direktør.

DEL

(Vestviken 24) Administrerende direktør Tore Jørgensen gikk av i midten av november i 2018, og én måned senere valgte også Roar Ingdal, som var styreleder for både OCC og Oslofjord Property AS, å gå av. For mange virket dette underlig, men styreleder i Brunstad Holding AS og Oslofjord Convention Center AS, Tore Aslaksen, forteller at det ikke ligger noe dramatikk bak dette.

– Roar Ingdals avtale med Oslofjord Convention Center gikk ut ved årsskiftet, og vi valgte da å avslutte hans engasjementer i våre selskaper, sier Aslaksen.

Bedre omsetning enn budsjettert

I fjor ble det kjent at konferansesenteret økte inntektene med nær 16 prosent fra 2016 til 2017, men underskuddet økte også kraftig og var på 54,3 millioner kroner i 2017. Daværende styreleder Roar Ingdal sa at underskuddet var som forventet og skyldte på store oppstartskostnader i forbindelse med utbyggingen. Samtidig forventet de en økning i omsetning i 2018.

– Vi regner med en omsetning på rundt 160 millioner i 2018, sa Ingdal i juli 2018.

(Saken fortsetter under bildet.)

BEDRE ENN FORVENTET: I følge styreleder i Brunstad Holding AS og Oslofjord Convention Center AS, Tore Aslaksen, skal regnskapet for 2018 vise en positiv utvikling, men de skal være langt fra fornøyd med sluttresultatet.

BEDRE ENN FORVENTET: I følge styreleder i Brunstad Holding AS og Oslofjord Convention Center AS, Tore Aslaksen, skal regnskapet for 2018 vise en positiv utvikling, men de skal være langt fra fornøyd med sluttresultatet. Foto:

På spørsmål om omsetningen i 2018 har innfridd forventningene til Oslofjord Convention Center, svarer Aslaksen dette:

– Regnskapet for 2018 er ikke avsluttet, men vi ser at omsetningen vil bli bedre enn det som var budsjettert. Når det gjelder resultatet, vil dette bli bedre enn i 2017, men det er fortsatt langt igjen til vi er fornøyd med dette.

LES OGSÅ: Dette er det nye styret på Brunstad

Utbyggingen går etter planen

For det er nettopp den massive utbyggingen som har økt kostnadene til Oslofjord Convention Center. Da det skal bygges over 1600 nye hotelleiligheter.

– Framdriften av det store byggeprosjektet på Oslofjord er i henhold til plan. Nå er ni hotellbygg og et stort aktivitetsanlegg ferdigstilt og overtatt av Oslofjord Convention Center, inneværende år vil tre hotellbygg til bli ferdige og tatt i bruk, sier Aslaksen.

(Saken fortsetter under bildet.)

HOTELLBYGG: I årene frem mot 2021 vil flere hotellbygg ferdigstilles, med over 1600 nye suite-leigligheter. I dag er ni hotellbygg og et stort aktivitetsanlegg ferdigstilt. Leilighetene vil ha et eget soverom, kjøkken, bad og stue, med tilgang til egen terrasse eller balkong.

HOTELLBYGG: I årene frem mot 2021 vil flere hotellbygg ferdigstilles, med over 1600 nye suite-leigligheter. I dag er ni hotellbygg og et stort aktivitetsanlegg ferdigstilt. Leilighetene vil ha et eget soverom, kjøkken, bad og stue, med tilgang til egen terrasse eller balkong. Foto:

Oslofjord Convention Center har fått tillatelse til å drive konferansevirksomhet med overnatting, men foreløpig ikke til ordinær hotelldrift. Denne store utbyggingen er grunnen til at Oslofjord Convention Center, mest sannsynlig, ikke vil starte å tjene penger før i 2020, slik Ingdal sa det i fjor.

– Resultatet i 2018 vil også gå i minus, men underskuddet vil bli langt mindre. Det er i 2020 vi skal begynne å tjene penger, sa Ingdal.

LES OGSÅ: Styrelederen på Brunstad gikk av – uenig med eierne

Jakter en ny administrerende direktør

I dag er Stian Fugleset konstituert som daglig leder for Oslofjord Convention Center, i en overgangsperiode, inntil en ny daglig leder er på plass. Fuglset har vært administrerende direktør for Oslofjord Convention Center tidligere, og kunne tre inn i stillingen på kort varsel, opplyser Aslaksen om.

Det betyr at arbeidet med å rekruttere en ny administrerende direktør for Oslofjord Convention Center er i full gang, i samarbeid med et profesjonelt rekrutteringsbyrå.

– Vi har ambisjoner om å bli en av Europas ledende konferansedestinasjoner med hovedfokus på store arrangementer. Å lede dette arbeidet er en meget spennende og utfordrende oppgave, som vi tror er attraktivt for de beste kandidatene.

LES OGSÅ: Hotelldrift møter stengt dør

Artikkeltags