Gå til sidens hovedinnhold

Overkjøring av mennesker som ikke kan protestere selv!

Som leder i Rådet for mennesker med nedsatt funksjonsevne i Færder er jeg skremt over måten mennesker blir overkjørt og behandlet både i Færder og Tønsberg.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I Tønsberg skal de ta fire timer som støttekontakt vekk fra en som har hatt det i mange år. Samle dem i grupper slik at de kan spare noen få kroner. Det blir det samme som å ta fra oss andre en tur på kafé. Tenk om noen kom å sa at nå måtte vi slå oss sammen med noen vi ikke nødvendigvis likte så godt. Ville vi da møtes uken etter? Jeg ville blitt hjemme jeg sliter med PTST og ville blitt kjempestresset.

En som har psykiske og fysiske problem kan også vise tegn på når de blir slitne. En må kanskje kjenne dem godt! Men å ta fra folk som trenger et pusterom fra dem som er rundt deg, og å bare være 1–1 med en person du liker, det er direkte ondskapsfullt.

Les også

Min bror Jørgen (46) er omorganisert bort for å spare penger

Det er ikke likhet mellom diagnoser. Man kan ikke bare samle folk i grupper for å spare penger. Vi med diagnoser liker det samme som alle andre men vi har med oss en ryggsekk og trenger ofte pauser. Eller man kan ha diagnoser hvor personene trenger støttekontakter som er svært aktive og som kan holde høyt og variert tempo.

Dette er ikke mulig i grupper, kun 1–1 med en som kjenner deg godt. Det er utrolig vondt at pårørende må bruke mediene for at politikerne skal høre på dem.

Det er utrolig vondt og sårt å gå til mediene for det betyr at alle ankemuligheter er over. Det betyr at man har snudd ryggen til mange på din vei.

Les også

Kjære Henrik, dette er et svik mot våre svakeste i Tønsberg

Ikke minst betyr det at en du er glad i skal ha det så vondt. Kanskje ikke forstå hvorfor disse timene er bort og hvorfor ikke denne personen kommer.

Hvorfor kan ikke politikerne spare inn på tilbud til de som er friske istedenfor mennesker med diagnoser. Jeg tror jeg vet svaret! De ville laget et protesttog, laget bannere, tenne lys osv.

Men dere er feige hvis dette stemmer for dere er politikerne også for disse menneskene. Vær så snill ikke fjern støttekontaktene de gjør en svært viktig jobb!

Kommentarer til denne saken