Gå til sidens hovedinnhold

Øyafestivalen er avlyst

For andre år på rad må den populære festivalen i Tøyenparken avlyse den planlagte musikkfestivalen i august.

(Avisa Oslo)

«Det føles som et lite mareritt å måtte avlyse Øyafestivalen for andre år på rad.", skriver daglig leder Tonje Kaada i Øyefestivalen i en pressemelding fredag.

Kaada grunngir at til tross for et iherdig ønske om å få det til, blir ikke blir mulig for dem å samle artister, publikum, festivalarbeidere, frivillige og samarbeidspartnere som normalt med de rammene som myndighetene la fram onsdag.

Ifølge Kaada er det også knyttet for mye usikkerhet til rammene som foreligger.

For en uke siden kom festivalen med en statusoppdatering der de blant annet skrev at det ikke er noen hemmelighet at sannsynligheten for en normal festivalsommer er liten.

– Det blir vanskeligere og vanskeligere å planlegge gode arragenter i sommer, kommenterte PR-sjef Jonas Prengerød til AO i forbindelse med en statusoppdatering torsdag.

Prangerød understreket da at de allerede har signalisert at det blir vanskeligere og vanskeligere å se for seg en gjennomføring for hver dag som går, og at de opprinnelig ønsket å få rammene for hvilke regler som vil gjelde for noen uker siden. Nå har styret altså landet på en beslutning.

– Selv ikke «best case scenario» med 5.000 mennesker er forenelig med den publikumsopplevelsen Øyafestivalen skal stå for. Vi har dermed ikke noe annet valg enn å innse at det heller ikke blir Øya i 2021. Selv om vi er lei oss er det en lettelse å kunne komme med en avklaring til alle som har ventet på det, heter det i pressemeldingen.

Flere festivaler avlyser

Øyefestivalen er ikke den eneste Oslo-festivalen som har sett seg nødt til å kaste inn håndkleet. I april ble det klart at musikkfestivalen Tons of Rock på Ekebergsletta utsettes til 2022. Nylig ble det også kjent at festivalen Over Oslo er avlyst.

Les også: Slik blir årets Pride-feiring i Oslo

Les også

Tons of Rock utsettes til 2022 – første headliner er på plass

Åpner billettsalg for 2022

Styret melder imidlertid at de allerede er i gang med å planlegge Øyefestivalen 2022 som er planlagt 10.–13. august. Billettsalget til neste års festival starter 18. mai klokken 9.00, og de første artistlappene er varslet å bli annonsert om kort tid.

Er du fysen på å sikre deg billett i 2022 kan det være fint å vite at det vil være færre billetter tilgjengelig enn vanlig, ettersom alle som har kjøpt billett til festivalen i 2020 og 2021 vil kunne velge å få billettene videreført til neste års festival. De kan også velge å få pengene refundert.

Detaljer om overføring og refusjon vil bli sendt til billettkjøperne og lagt ut på festivalens hjemmeside senest 23. mai.

Les også

59 nye serveringssteder i Oslo i år. På Bogstad satser Victoria og Magnus for fullt

Kommentarer til denne saken