I begynnelsen av januar ble det kjent at Bane NOR har silt vekk to av de fire alternativene for plassering av en togparkering. Hvor den blir lagt er ikke avklart, men det pekes på to områder, Barkåker sør (Barkåkerskogen) og Barkåker nord (Brekkeskogen og Skottebakken).

LES OGSÅ:  Dårligst punktlighet for toget på mange år

Toget går nå

Bane NOR, sammen med Tønsberg kommune, inviterer til et åpent møte om dette prosjektene og om plassering av togparkeringen. Samtidig med dette er det nå du har mulighet til å komme med innspill. Høringsfrist er satt til 18. februar.

Etter planen skal togparkeringen stå ferdig når det nye dobbeltsporet åpnes mellom Oslo og Tønsberg i 2025. Det er store områder det er snakk om, mellom 60 og 100 mål  for å kunne gi plass til 14 tog på 110 meter.

Håper på innspill

– Vi håper på så mange høringsuttalelser som mulig. Det er viktig at folk sender oss både informasjon og synspunkter, slik at vi får et best mulig kunnskapsgrunnlag for planleggingen, sier prosjektsjef Hanne Sophie Solhaug i Bane NOR i en pressemelding.

Under det åpne møtet i Barkåker samfunnshus torsdag 24. januar klokka 17.30 vil Bane NOR presentere både prosjektet og utredningsområdene.

LES OGSÅ: Bane NOR forventer en sterk passasjervekst i Tønsberg i løpet de neste årene: – Det er stort for byen.

Togparkering

Togparkering (eller hensetting på fagspråket) er der togene parkeres når de ikke er i drift. På et slikt anlegg utføres det enkel service og vedlikehold av togsettene.

Anlegget som planlegges i Tønsberg kommune er for 14 tog på 110 meter. Størrelsen på det ferdige anlegget er foreløpig ikke avklart, men det vil være mellom 60 og 100 mål.

Området for togparkering skal huse et servicebygg, påkoblingsspor, et utendørs vaskeanlegg, plass til snørydding og parkeringsplasser til ansatte. Anlegget må være tilknyttet det planlagte dobbeltsporet.