For meg som jobber i Tønsbergs Blad er det ofte ikke bare starten på dagen, det er starten på arbeidsdagen. For det er mange som gjerne vil fortelle meg noe på bussen. Noe de har lest i avisa, eller noe de gjerne ville lest om i avisa.

Eller noe som de synes absolutt ikke burde stått i avisa. Noen vil ha bru – noen vil ha tunnel. Noen synes det er dumt med restaurantanmeldelser – noen synes det er helt topp.

Noen har skrevet leserbrev som ikke har kommet på trykk ennå – så jeg må forklare at det er populært, og derfor er det litt kø.

Så stort sett snakker vi om akkurat de samme tingene som jeg diskuterer med leserne våre på Facebook eller i våre kommentarfelt. Det rare er at på Facebook er det noen som er veldig sure og sinna. På bussen kan de mene akkurat det samme, men på en hyggelig måte.

Ingen sure

Jeg tror det å sitte sammen og dele sete på bussen automatisk gjør noe med diskusjonsklimaet. Ingen vil egentlig være sure på bussen.

Og så er det ikke bare hyggelig, det er veldig praktisk. Jeg er klar over at jeg er ekstra heldig, for jeg har få meter til en holdeplass der det går busser hele tiden. Jeg har sluttet å se på rutetabellen, jeg vet at det straks kommer en buss når jeg er på plass.

Mye buss

Plutselig tror jeg på de politikerne som sier at økningen i trafikken fordi vi blir stadig flere i Tønsberg og Færder skal skje som kollektivtrafikk.

Så nå har jeg kjøpt mitt første månedskort. Etter flere måneder med enkeltbilletter har jeg endelig klart å regne ut hvor billig det egentlig er, bare jeg kjører mye buss.

Og det skal jeg.