Vel, man skal vel ta slike undersøkelser med en viss klype salt kanskje, for det spørs jo litt hvordan spørsmålet stilles osv., men faktum er vel at salget av fyrverkeri holder seg ganske stabilt og mange har åpenbart glede av det.

Det triste er at det skremmer dyr og sikkert mennesker som har flyktet fra krig og terror. Men er det bare jeg som synes at fyrverkeriet bråker mer enn før? Det smeller rundt veggene med en enorm intensitet. Er det pinnerakettene som har skylda? De som ikke lenger er lovlige?

Bildeserie

Slik var fyrverkeriet i Tønsberg

LES OGSÅ:

Nei, selvfølgelig ikke, men det er bortfallet av disse som gjør at det selges mer bakkefyrverkeri. Dette fyrverkeriet bråker vel dobbelt så mye som en pinnerakett? Bakkefyrverkeri smeller x antall ganger på bakken før det igjen smeller 30 m oppe i lufta. En pinnerakett "fes" 50-100m opp i luften og smalt der. Altså et helt annet lydbilde enn dagens bakkefyrverkeri som skremmer vannet av dyrene våre.

Er det på tide å gjeninnføre pinneraketten og forby de kraftigste bakkebatteriene? Iflg. øyenleger har ikke antallet øyeskader gått ned etter forbudet mot pinneraketter, så da er io ikke det noe argument lenger.