Parallellbru en klimavinner

Steinar Solum. Ordførerkandidat for Tønsberg Senterparti

Steinar Solum. Ordførerkandidat for Tønsberg Senterparti

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Parallellbru en klimavinner

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Partiene Venstre, Høyre, KrF, FrP og Ap ønsker firefelts motorvei fra E-18 til Færder. Dette legger tilrette for å øke biltrafikken vesentlig til tross for at det er vedtatt at all vekst i trafikken skal tas på kollektiv sykkel og gange.

Den nye firefelts veien tar mye matjord, av aller beste kvalitet, og vil gå gjennom først en tunnel, deretter ei lang og kostbar bru og gjennom en ny tunnel før motorveien stopper omtrent midt på Nøtterøy. Dette prosjektet er foreløpig anslått til å koste mellom 5,2 til 6,2 milliarder kroner og ingen kan si hvor mye hver passering vil koste eller hvor mange år bommene vil stå.

Frodeåstunnelen er som kjent bygget med en kapasitet som kan ta all trafikk fra øyene og Slagenområdet (Fase 1). Tønsberg Senterparti mener at det derfor er galskap å bygge ny bru som inviterer til økt bilbruk og kanaliserer all trafikk bort fra handelsområdene på Kilen og Stensarmen. Vi ønsker parallell kanalbru til en fjerdedel av prisen og som utnytter tidligere investeringer. Alt annet er galematias. Vi håper at valgresultatet på nytt vil føre til flertall for parallellbrualternativet.

En stemme til Tønsberg Senterparti er derfor også en stemme til våre klimautfordringer.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken