PARKERT SOMMERBIL + HUND = FARE!

Det er viktig å huske på at sola flytter seg på himmelen, og at en bil som settes i skyggen snart kan stå midt i solsteken. Temperaturen i en parkert bil om sommeren kan etter kort tid bli livstruende høy. Utsett ikke hunden eller andre dyr for slike lidelser. Om du ikke kan ta hunden med deg ut av bilen, så la den bli hjemme! Jeg vil også oppfordre folk til å prøve å finne eieren, send sms med: Regnr. til 2282, eller kontakt politiet hvis du ser en hund som peser i en lukket bil. Virker situasjonen kritisk, har du anledning til å knuse vinduet for å redde hunden.

Er du båteier, ta gjerne med hunden, men sørg for å ha med redningsvest til den. Ikke alle hunder er svømmedyktige. Skulle hunden først falle i vannet, kan det være vanskelig å få den opp igjen. En redningsvest er utstyrt med håndtak som gjør det enklere, og vil dermed være en god og rimelig forsikring for hunden din.

LES OGSÅ: Per Espen mener båndtvang på katter er en god idé: – Jeg vet jeg kaster ut en brannfakkel

Det kan være lurt å kontakte en veterinær på forhånd om hunden skal bli med på tur i skog og mark. Der kan du få motgift mot huggormbitt og flått. Om hunden skulle få et kutt i for eksempel en av potene, kan det blø sterkt. Unngå at hunden slikker såret, da dette forsinker groing og dessuten kan føre til infeksjon. En førstehjelpspakke er god å ha med til dette formålet.

Ta gjerne med hunden på sykkeltur, men det må skje på hundens premisser. Det er hunden som må bestemme tempoet og lengden på turen. Det er viktig å ha med vann, og det gjelder selvsagt også hvis hunden skal være med på biltur.