Sammen med Per Bergsjø padlet han 176 kilometer i Årøysund på 24 timer. Da de startet fredag klokken 18.00 var målet 150 kilometer og 150.000 innsamlede kroner til Kirkens Bymisjons virksomhet i Vestfold.

– De er helt gærne, positivt gærne altså, sier markedsansvarlig Eric Laetare i Kirkens Bymisjon.

– Det er bokstavelig talt en imponerende innsats de har lagt ned. For noen helter de er, sier Laetare.

Forberedt

– Det ble en kjempeopplevelse, oppsummerer Truls Aabol.

– Jeg er veldig glad for at vi ikke var i stand til å forutse etter to timer hvor slitne vi kom til å være etter tolv timer, smiler Aabol etter maratoninnsatsen.

– Vi hadde forberedt oss på at det kom til å bli noen nedturer i løpet av det døgnet. Vi startet litt for fort, i starten går jo alt lett, men fikk justert farten, forklarer han.

Nådde målene

Etter 12 timer hadde de passert 100 kilometer, men mye vind og båttrafikk på lørdagsettermiddagen gjorde at snittfarten gikk litt ned.

– Vi passerte målet vårt på 150 kilometer, og jeg tror vi tok sånn cirka 90.000 padletak. Det var griselangt, ler Truls Aabol.

Hvor mye penger de samlet inn var ikke klart mandag formiddag.

– Jeg er temmelig sikker på at de passerer 150.000 kroner. Det er helt fantastisk, sier Laetare.

348 givere

– Det er registrert 348 givere og over 110.000 kroner hittil. Det er over 100 givere som har gitt løfte om at de gir per kilometer, så først når vi ser hvordan de fordeler seg på en krone, 20 eller 100 kroner per kilometer vet vi sluttsummen.

Spleisen som finnes her; https://www.spleis.no/project/114743, blir liggende ute i ytterligere 13 dager.

– Det er 100 givere som har registrert etter at gutta kom i mål, derfor lar vi spleisen bli liggende litt til, sier Eric Laetare.

Trivelige folk

– Vi hadde fint vær 80 prosent av tida, og en stor heiagjeng som hjalp oss fram, forteller Truls Aabol.

– Det var flott å padle med hodelykt gjennom natta og få med seg soloppgangen. Dessuten var det mange trivelig folk på sjøem som støttet oss.

– Men dere har ikke tenkt å gjøre et slikt stunt igjen?

– Broen til Per var på besøk for å følge oss. Han kunne fortelle om et innlandsvann i Høland på seks-sju kilometer hvor det er glimrende forhold for padling …