Gå til sidens hovedinnhold

Pengene rår og sentraliseringen består!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ja, det er jo viden kjent i politikken at Nikolai Astrup (kommunal og moderniseringsminister) på vegne av Høyre ønsker seg større enheter av fylker og byer i Norge, men vi ser jo hva det fører til med nedleggelser av viktige samfunnsfunksjoner og sentraliseringer.

Nikolai Astrup har lært noe i den betydning at det er lettere å styre Norge med å overlate all administrasjon og ansvar til kommunene.

Det er dessverre slik at vi ser i dag hva sammenslåinger har ført til. Nedlagte sykehusfunksjoner og lensmannskontorer og vanskeligere med å nå fram i saker som berører lokalt på offentlige kontorer, sammen med konsekvensene at Fylker og Kommuner må sentralisere styringen over hodene på oss.

Jeg kan bruke her et eksempel på Sem kommune som ble sammenslått med Tønsberg kommune for mange år siden.

Sem Kommune var den gang en rik kommune med penger på bok og store areal-verdier og kom mye dårligere ut av dette med denne sammenslåingen. Den som tjente på dette var Tønsberg kommune og Høyre med store investeringer i bygg og by-rehabilitering uten ansvar for pengebruken som vi ser resultatet av i dag, med et underskudd så det holder. Undertegnede er klar over at mye har blitt bedre for den velstand vi har i dag, men det må ikke bety at vi setter ansvarligheten til side og tenker investeringer og sentraliseringer for enhver pris!

Jeg kan tenke meg å betrakte konsekvensen av at hvis den Regjeringen som sitter i dag får fortsatt styre, vil vi kanskje oppleve å se sykehjem/ aldershjem sentraliseres ved å bygge store enheter (sykehjem), som skal belegge flere og flere i store konsentrasjoner innenfor den sammenslåingen av kommuner og fylker som tilstrebes i dag.

Nei min gode mann Nikolai Astrup, jeg håper folk tenker sjæl. Det er jo snart valg!

.

Kommentarer til denne saken