Gå til sidens hovedinnhold

Pensjonist-møte utsatt pga. korona-viruset

Artikkelen er over 1 år gammel

Risikoen for smittespredning har gjort at Pensjonistforbundet i Vestfold utsetter det planlagte informasjonsmøtet om fripoliser og samordningsfellen 5. mars.

Dette skjer etter at generalsekretæren i Pensjonistforbundet sentralt, Harald Olimb Normann, nylig gikk ut med en anbefaling til fylkeslagene om å avlyse eller utsette alle større møter og samlinger inntil videre. Bakgrunnen er faren for spredning av korona-viruset.

"Det er påvist at mest utsatt gruppe er 60+gruppen. Dette gjør vår organisasjon ekstra utsatt og vi må gjøre hva vi kan for ikke å sette medlemmer i en situasjon som ikke er heldig rent helsemessig," skriver Normann i e-posten til fylkeslagene.

LES OGSÅ: I 40 år har Jan Petter vært høyt og lavt for Tønsberg. Snart er han pensjonist. Da skal han mer i høyden.

Det var sentralstyret i Pensjonistforbundet som søndag vedtok en rekke forholdsregler for å hindre eller begrense smittespredning. Forbundet sentralt avlyser dermed alle større møter og kurs inntil videre, og anbefaler også fylkeslagene å gjøre det samme frem til norske helsemyndigheter kan si mer om omfanget av korona-smitte i Norge og i hvilken grad de har kontroll over situasjonen.

Sentralstyret ber også fylkeslagene råde lokale pensjonistforeninger til å avlyse medlemsmøter og årsmøter inntil videre.

LES OGSÅ:

Fylkesleder Else Bjørg Thorbjørnsen og hennes styre må dermed utsette møtet som var satt opp på Quality Hotel Tønsberg førstkommende torsdag. Temaene var to saker som begge berører store grupper av pensjonister:

* Samordningsfellen, som gjør at offentlig ansatte født i perioden 1944 til 1962 paradoksalt nok får dårligere tjenestepensjon hvis de blir stående i jobb etter fylte 67 år.

* Og fripoliser, som mange i privat sektor har. En rapport Pensjonistforbundet har fått utarbeidet, viser at bare 15 prosent av fripolisekundenes overskudd som er plassert i tilleggsavsetninger av livselskapene blir utbetalt til kundene. På begge områder er det behov for endringer i regelverket, mener forbundet.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.