– Vi er meget takknemlig om publikum tar bilder for å dokumentere og angir posisjon så nøyaktig som mulig ved funn, sier leder i Interkommunalt utvalg mot akutt forurensing (IUA) i Vestfold, Per Olav Pettersen.

Kystverket har startet en statlig aksjon for å rydde millioner av plastkuler – som stammer fra et skip utenfor Danmark i februar. IUA Vestfold har ansvar for koordineringen i kommunene Færder, Holmestrand, Horten, Larvik, Sandefjord og Tønsberg.

LES OGSÅ: Dårlig nytt til kundene etter konkurs: – Må nok se langt etter pengene vi betalte for ny garderobe

13 tonn plast på sjøen

Det var 13 tonn med 2–3 millimeters plastkuler – eller plastpellets som det egentlig heter – som havnet på sjøen ved et uhell.

– Du kan gjerne benytte mobiltelefon og ta bilder der og da, rett inn i skjemaet. På enkelte mobiltelefoner kommer også lokasjonen automatisk opp i skjemaet, sier Pettersen ifølge kommunens hjemmeside.

LES OGSÅ: I Stokke blir det 17. mai-tog likevel, men på én betingelse: – Alle er velkomne å bli med

Ber om at funn rapporteres inn

Her kan funn rapporteres inn. Det er en nettside eid av Fredrikstad kommune.

– Etter varsel om funn av plastpellets via Kystverket vil IUA-Vestfold koordinere innsatsen med opprydding. Vi har per i dag ikke oversikt over omfanget av plastpellets i vårt område. Flere steder der det har vært observert funn, har plastkulene som flyter, blitt ført ut i havet igjen ved høyvann, sier Pettersen.