Gå til sidens hovedinnhold

En sitt-ned-aksjon er ikke lett når det du skal sitte i er på vei fra Kina

Artikkelen er over 3 år gammel

«Nei, ikke den fargen». «Nei, den er for bred». «Nei, den er for dyp». «Nei, den er vond å sitte i». «Nei, den passer ikke til veggene».

Møbeljakt er krevende greier. Jeg har hørt at folk kan bli skilt av å kjøpe møbler sammen, men angivelig har det ikke brutt ut noen kriger.

Selv tror jeg snart jeg blir skilt fra leverandøren, butikken der vi til slutt fant sofamøblementet i klassisk design fra et nordisk land rett sør for oss.

LES OGSÅ: Marie deler ut 10.000 kr til den som skriver den beste 8. mars-kronikken: – Du trenger ikke være rødstrømpe

Møblene var de eneste som passet inn i vår nye ungdomsstue, der husets prinsesser skal kule ned og slippe kleint samvær med opphavet i tide og utide.

I dagens digitale samfunn trenger man heldigvis ikke tilbringe uker i møbelbutikker. Ikke det at vi ikke gjorde det. Vi var i fem-seks butikker, uten å finne noe vi synes var greit.

Men rett skal være rett. Husfar slapp en ny Ikea-tur. Vi har vært i salige Ingvar Kamprads marerittaktige varehus to ganger det siste halvåret. Et tilbygg skulle fylles.

Begge gangene har undertegnede blitt beskyldt for å være mutt i humøret. Som vanlig har de rett, husstandens tre kvinner.

LES OGSÅ: – Jeg er så glad jeg ikke er fotballspiller

Jo flere kokker...

Jeg tillater meg å bruke ganske sterke ord  for å beskrive mitt negative forhold til disse digre varehusene med flatpakkede møbler, en million slag servietter og stearinlys, og kjöttbullar i kafeteriaen – uten Michelinstjerner.

Ikke er jeg alt for begeistret for andre møbelbutikker heller. Men vi rakk altså innom en haug av dem, uten at det hjalp. Egentlig er det nesten litt flaut. Midt i husets hovedstue står to sofaer. Både fruen og jeg skryter ofte av at vi brukte mindre enn et kvarter da vi kjøpte dem.

Men det var da. Nå skal vi fylle et tilmålt antall kvadratmeter ungdomsstue, der et vindu her og en dør der og en peis her og et skap der og passasjen gjennom rommet setter grensene.

Dessuten må alt gjennom sensuren hos både fruen og døtrene. Jo flere kokker ...

LES OGSÅ: Snu i tide! Legg de to stormannsgale løsningene på is

«Tilmålt leveringstid var lengre enn en middels tur til Ikea. Husfars alarmklokker ringte i begge ørene da bestillingen ble gjort.»

 

Det endte med en nettbutikk, med et såkalt show room en times kjøring unna. Alt vel så langt. Vi fant det vi skulle ha også, og bestillingen ble gjort der og da. På nett, selvsagt.

Så begynte det. Fruen og døtrene skulle selvsagt ikke ha de fargene som var standard. Dermed måtte våre møbler spesiallages. Nettbutikken som skrøt på seg klassisk design fra dette nordiske landet, viste seg å produsere i Vietnam. Tilmålt leveringstid var lengre enn en middels tur til Ikea.

Husfars alarmklokker ringte i begge ørene.  Men  i lykkerusen over at shopping-fasen endelig kunne avsluttes, gikk jeg rett i fella.

LES OGSÅ: Wedel Jarlsberg ønsker å bygge på gammel idyll i skjærgården (+)

En kald øl

Et par-tre år med fysikk på videregående har lært meg en ting: noen lover gjelder alltid.

Slipper du en tung ting, faller den ned, ikke opp. Høres noe for godt ut til å være sant, er det som regel en grunn til det. Hvis du føler at noe kan gå galt, vil det trolig gjøre det.

Jeg har ennå ikke tatt meg selv i å tenke at vi heller burde handlet en sofa på Ikea. På den annen side kunne det jo skjedd at de hadde hatt ting på lager.

LES OGSÅ: Slik lager du supergode boller til morsdagen og fastelavn

Det hadde ikke nettbutikken vi handlet i. Etter at varene ble bestilt, har vi fått flere høflige mailer om at leveringstiden  dessverre blir enda litt lengre enn antatt.

Varene vi har bestilt befinner seg nå i en forsinket container på vei fra Kina. Produserte de ikke i Vietnam?

Så hva gjør vi? Vi venter. Tålmodig. Å gjennomføre en sitt-ned-aksjon i protest mot forsinket leveringstid er ikke lett. Vi har jo ikke noe å sitte på.

Med litt flaks kommer ikke de nye møblene før våren velsigner oss med varmere dager.  Da kan vi aksjonere mens vi slikker sol i terrassemøblene.

Kanskje det blir en kald øl også.

LES OGSÅ: Kuppet toppleilighet til 12,9 millioner, men så trakk kjøper seg (+)

LES OGSÅ: Mann i 20-årene anmeldes for å ha kjørt pirattaxi

Kommentarer til denne saken