– Det er nok ingen som har brukt så mye penger på denne barneforestillingen før

SCENEVETERANER: Sturla Berg-Johansen (f.v.) har fått med seg Mari Maurstad, Tor Erik Gunstrøm og Tom Sterri på Karius og Baktus i Oseberg i sommer.

SCENEVETERANER: Sturla Berg-Johansen (f.v.) har fått med seg Mari Maurstad, Tor Erik Gunstrøm og Tom Sterri på Karius og Baktus i Oseberg i sommer. Foto:

Sturla Berg Johansen, Mari Maurstad, Tor Erik Gunstrøm og Tom Sterri har gjestet TB-podden.

DEL

Kvartetten kommer til Tønsberg i sommer for å opptre på Oseberg kulturhus, og kjemien dem imellom kommer godt til overflaten i TB-podden.

Kvartettens storsatsing på barn er noe helt utenom det vanlige.

– Jeg snakket med en kollega om Karius og Baktus og vi kom frem til at det neppe er noen, verken private eller andre institusjoner, som satser så stort på dette teaterstykket. Det skyldes antakelig at det er et lettspilt stykke. Det skal lite til for å underholde, fordi det er så bra i utgangspunktet. Vi bruker 500 000 kroner i preproduksjon, sier Sturla.

– Man kan selvfølgelig tenke at det er negativt å bruke så mye penger, men det er fordi vi mener det både er verdt å vise hvor flott det kan bli i et barneteater av dette kaliberet, og fordi barna fortjener å bli tatt på alvor.

Og sist, men ikke minst er Sturla Berg-Johansen opptatt av at de voksne skal få en skikkelig teateropplevelse de også, ikke bare være forelder eller besteforelder, men ha stor glede av forestillingen.

Dette er første episode i TB-poddens serie Sommerlyd, hvor vi snakker med kjente personligheter som skal opptre i Tønsberg i sommer.

Karius og Baktus har premiere 27. juni.

HØR EPISODEN HER!

Sommerlyd 1: Sturla har samlet de gærneste folkene på teaterstjernehimmelen

 

Artikkeltags