Familierådet løser de vanskelige førjulsproblemene: Når er det lov å pynte juletreet? Hva gir vi i gave til svoger'n?

LØSER VERDENSPROBLEMER: Anne Charlotte Schjøll, Marie Olaussen, Tom Erik Rønningen og Truls Lian tar julens utfordringer på alvor i podkasten Familierådet.

LØSER VERDENSPROBLEMER: Anne Charlotte Schjøll, Marie Olaussen, Tom Erik Rønningen og Truls Lian tar julens utfordringer på alvor i podkasten Familierådet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Møt Familierådet, Tønsbergs Blads nye supperåd - der temaer fra familiehverdagen blir ettergått sånn passe nøye i sømmene.

DEL

Hør første episode av Familierådet nederst i saken

Her i Tønsbergs Blad har vi mange gode samtaler. Vi forteller og diskuterer og krangler i vei. Slik blir det gode saker om politikk, krim, handel, næringsliv, kultur, sport eller hva-det-måtte-være.

Vi har etter hvert lagt merke til at de aller beste diskusjonene dukker opp i lunsjen. Rundt lunsjbordet løser vi både verdensproblemer og de langt mindre flokene vi møter på i hverdagen. Svigerforeldre, søvnløse netter, kresne unger, trening og mangel på trening, bensinpriser og hvilken side av knekkebrødet smøret skal være på. Ja, du forstår sikkert hva vi mener.

– Vi synes at mange av disse sakene godt løftes ut av kantina vår og ut til leserne våre. I første omgang har vi nå opprettet det vi kaller Familierådet, og sendt en gjeng journalister inn i TBs lydstudio for å lage podkast. I ukens familieråd ønsker vi velkommen til en diskusjon om førjul og juleskikker. I studio har jeg invitert med meg tre rådsmedlemmer. Denne gangen er det Anne Charlotte Schjøll (46), Tom Erik Rønningen (45) og Marie Olaussen (41), sier programleder Truls Lian (27).

Hva er en podkast?

■ POD er satt sammen av tre ord; Portable on demand, som på norsk kan oversettes til "bærbart når du vil". Og til slutt CAST, som er en forkortelse av broadcast, altså kringkastet.

■ Podkast er kringkasting av radio- og TV-programmer som legges ut som nedlastbare filer til avspilling på for eksempel PC, mobiltelefon eller MP3-spiller.

■ Podkaster, som TB-podden, finner du i apper eller nettsider som:  iTunes, Google Podcasts, Spotify, Breaker, Castbox, Overcast, PocketCasts, RadioPublic og Stitcher.

Tønsbergs Blads podkast heter tb-podden, og kan søkes opp i følgende podkast-apper: iTunes, Google Podcasts, Spotify, Breaker, Castbox, Overcast, PocketCasts, RadioPublic og Stitcher. Hvis du vil abonnere på episodene, klikker du på abonner-knappen i appen. Da kommer nye episoder automatisk til din telefon eller datamaskin.

Hør første episode av Familierådet :-)

 

Artikkeltags