Christoffers far synes dommen er for mild

Artikkelen er over 4 år gammel

TØNSBERG: Faren til Christoffer Gjerstad Kihle mener dommen mot den avdøde åtteåringens mor er for mild og er uenig i at hun ikke kunne innse at volden kunne ende med døden.

DEL

Agder lagmannsrett dømte mandag Christoffers mor til halvannet års ubetinget fengsel for passiv medvirkning til volden som kostet sønnen hennes livet. Christoffers stefar er dømt for å ha mishandlet gutten til døde.

I mandagens dom konkluderer lagmannsretten med at moren ikke kunne innse dødsfølgen. Det er guttens far skuffet over, skriver VG.

– Vi er enige i at hun dømmes for medvirkning. Vi er ikke enige i at hun ikke kunne innse dødsfølgen. Vi mener dommen er noe for mild med at man legger dette til grunn. Vi er av den oppfatning at det er klare holdepunkter for å kunne innse dette, sier hans bistandsadvokat, Knut Gunnar Brindem.

LES OGSÅ:

Christoffers mor dømt mildere
Mormoren er skuffet over at datteren ikke må sone
– Christoffer-dommen er en hån

Christoffers mor slipper også å betale erstatning til Christoffers far.

– Erstatningskravet henger sammen med om hun kunne innsett muligheten for dødsfølgen. Når hun frifinnes for det, så visste vi med en gang at hun også ble frifunnet for erstatningskravet, sier Brindem.
(©NTB)

Artikkeltags