Ber om å bli fritatt fra nestledervervet

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

TØNSBERG: Andre nestleder i Frp, Per Arne Olsen, ber om å bli fritatt fra sitt verv i partiet til boligkjøpsaken på Jarlsø er ferdig etterforsket av politiet.

DEL

Det melder NTB i ettermiddag.

– Partiets vedtekter slår fast at tillitsvalgte som hovedregel skal suspenderes mens etterforskning pågår. Jeg er opptatt av å opptre på en ryddig måte og tar derfor selv initiativ til at det skjer gjennom at jeg fritas fra mitt nestlederverv til etterforskningen er avsluttet, sier Olsen i en pressemelding.

Politiet i Vestfold skriver i en pressemelding at de iverksetter full etterforskning av Jarlsø-saken som en mulig korrupsjonssak. Leder Jan Stapnes i økoteamet i Vestfold politidistrikt bekrefter at det er iverksatt etterforskning av stortingsrepresentant Per Arne Olsen og varaordfører Bent Moldværs kjøp av leiligheter på Jarlsø.

– På bakgrunn av de alvorlige hentydninger om mulig korrupsjon som er fremkommet i enkelte medier, har vi funnet grunn til å opprette sak og se nærmere på om det foreligger lovbrudd, sier politiinspektør Jan Stapnes, som leder seksjon for økonomisk kriminalitet i Vestfold politidistrikt.

Til Dagsrevyen mandag kveld uttalte Stapnes at det ikke kunne utelukkes at det også kunne være riktig å se på andre bestemmelser enn korrupsjonsbestemmelsen.

– Vi skal også foreta rettslig avhør i saken, sier Stapnes som tilføyer man skal få fram mest mulig objektiv informasjon.

Del

 LES OGSÅ: Politiet inn i Jarlsø-saken

Bakgrunnen for etterforskningen er at Olsen og Moldvær kjøpte leiligheter av kvoten som utbygger, Jarlsø Eiendom hadde reservert.

Disse leilighetene lå ikke ute for salg på det åpne markedet og var ikke tilgjengelige for potensielle kjøpere da prosjektet ble lagt ut for salg i februar 2007.

Senere viste det seg at Per Arne Olsen fikk en garasjeplass vederlagsfritt av utbyggeren. Denne har en verdi på 220.000 kroner.

LES OGSÅ: Fastpris: 220.000,- Olsens pris: 0,-

Stapnes bekrefter at etterforskningen vil omfatte både Olsen og Moldvær og måten de skaffet leilighetene på, og dessuten den ekstra garasjen Olsen fikk av Jarlsø Eiendom.

– Det har jeg sett frem til lenge

Tønsbergs Blad har mandag ikke fått kontakt med Per Arne Olsen for kommentar, men han har lagt ut en melding om etterforskningen på sin Facebook-side.

Hjemme har politiet startet etterforskning av "Jarlsøsaken" og det har jeg sett frem til lenge, skriver Olsen.

– Bra at det iverksettes etterforskning

Frp-leder Siv Jensen var mandag ettermiddag på flyreise, men første nestleder Per Sandberg sier til NTB at det står respekt av Olsens beslutning om å tre tilbake som andre nestleder inntil videre.

– Sånn som saken har utviklet seg, er det veldig bra at det iverksettes etterforskning. På den måten vil vi bli ferdige med saken, sier Sandberg.

Frp vil på et sentralstyremøte neste helg ta stilling til om det skal konstitueres en ny andre nestleder i påvente av at etterforskningen sluttføres, skriver NTB.

Sandberg avviser at det er problematisk for Frp at en sentral skikkelse i partiledelsen er underlagt etterforskning, og sier så først vil være tilfellet dersom saken ender i domfellelse.

– De må være ydmyke og ta permisjon

Nyheten om at det skal iverksettes politietterforskning har sendt sjokkbølger inn i Tønsberg Frp og i den politiske ledelsen på rådhuset.

– Dette må vi ta tak i. De må være såpass ydmyke at de tar permisjon mens etterforskningen pågår, sier Henry Smidsrød. Han er nestleder i Frps gruppe i Tønsberg.

Bent Moldvær har sentrale posisjoner i Tønsberg-politikken: Han er varaordfører, leder av utvalg for finans, plan opg administrasjon (FPN), leder i utvalg for bygge- og arealsaker (UBA) og leder av forliksrådet i Tønsberg.

LES OGSÅ: Vet ikke om han vil trekke seg

LES OGSÅ: Vurderer erstatningssak mot TB

Olsens partikollega på Stortinget, Anders Anundsen, mener Olsen gjorde det rette da han trakk seg fra vervet som 2. nestleder i partiet.

– Jeg synes Per Arne Olsen opptrer på en ryddig måte. At han trekker seg som nestleder er bra i forhold til partiet. Jeg ser han mener at han har alt på det tørre, og det vil etterforskningen avdekke på en grundig måte. Dette er selvfølgelig en alvorlig situasjon, men det er viktig for meg å understreke at det ikke har noe med Fremskrittspartiet å gjøre, sier Anundsen.

– En svært alvorlig sak

Ordfører Petter Berg (H) legger ikke skjul på at dette er en svært alvorlig sak. Han kan ikke huske at det noengang har hendt at en sentral politiker i Tønsberg er blitt politietterforsket.

– Det er en alvorlig sak når to så sentrale tillitsvalgte er satt under etterforskning. Jeg vil søke råd om hvordan dette skal håndteres, sier Berg som tilføyer at han ser det som naturlig at Olsen og Moldvær selv tar initiativ i saken.

– Men det er opp til dem selv å ta dette initiativet, sier Berg. Per Arne Olsen er i dag medlem av bystyret, FPN, havnestyret og vara til administrasjonsutvalget. Olsen  var ordfører i Tønsberg fram til han gikk til Stortingen etter valget i 2009.

Leder av fylkesstyret i FrP Tom E. B. Holthe sier saken vil bli tatt opp i styret.

– Det er en kjedelig situasjon. Saken vil bli diskutert på fylkesstyremøtet neste torsdag, før det ønsker jeg ikke å si noe mer, sier han.
 

 Bli tilhenger av Tønsbergs Blad på Facebook: 

Artikkeltags