– Trolig ny PST-sjef fredag

Ifølge Dagbladet vil Benedicte Bjørnland fredag bli utnevnt til ny PST-sjef.

Ifølge Dagbladet vil Benedicte Bjørnland fredag bli utnevnt til ny PST-sjef. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

OSLO: Utnevnelsen av ny sjef for Politiets sikkerhetstjeneste (PST) står på planen for statsråd fredag, ifølge Dagbladet.

DEL

Politimesteren i Vestfold, Marie Benedicte Bjørnland, skal utnevnes til ny sjef for PST, ifølge avisen.

Bjørnland, som er 47 år gammel, ble født i Kristiansand og vokste opp i Lier og Sandefjord. Hun har vært dommerfullmektig i Skien og Porsgrunn, men har praktisk talt vært i politiet hele sitt yrkesliv, i alt i 20 år.

Juridisk sterk

Hun har vært politiadjutant, politiinspektør, påtaleleder og visepolitimester før hun fikk jobben som politimester i Vestfold politidistrikt for sju år siden.

En viktig årsak til at Marie Benedicte Bjørnland skal være den som får stillingen, er at hun regnes som sterk faglig i den juridiske delen av jobben.

– Jobben som sjef for PST er en krevende stilling, uten at det har skremt meg fra å søke den, har Bjørnland tidligere uttalt til Tønsbergs Blad.

Det er Justisdepartementet og ikke Politidirektoratet som har ansvaret for ansettelsen av ny PST-sjef. Sikkerhetspolitiet rapporterer direkte til departementet og er ikke underlagt direktoratet.

LES OGSÅ: – Bjørnland blir ny PST-sjef

Spennende mulighet

Bjørnland har tidligere sagt til Tønsbergs Blad at hun har det veldig bra i Vestfold politidistrikt, og at hun ikke føler at hun søker seg vekk fra noe.

– Men jeg ser dette som en spennende mulighet. PST er en politienhet med et utfordrende fagfelt, og kjent for å ha mange dyktige medarbeidere, sier politimesteren.

LES MER: Vestfolds politimester vil bli PST-sjef

Artikkeltags