Gå til sidens hovedinnhold

Kjempebot til Sandefjord lufthavn

Artikkelen er over 6 år gammel

Torp Sandefjord lufthavn har fått en kraftig bot av politiet etter et utslipp av avisingsvæske i Rovebekken 13. februar i år.

TORP: Verken politiet eller lufthavnen ønsker å si hvor stor boten er, men etter det Sandefjords Blad erfarer, skal den ligge på et sted mellom 400.000 og 600.000 kroner.

LES OGSÅ: Kjemikalieutslipp på Torp

Saken ble anmeldt til politiet i slutten av mai, av fylkesmann Erling Lae.

– Vi fikk et forelegg fra politiet for noen dager siden, sier administrerende direktør Gisle Skansen på Sandefjord lufthavn Torp.

– Vi synes størrelsen på boten er altfor høy, og har bedt advokat om å se på saken for oss. Vi vil sjekke saken nøye før vi bestemmer oss om vi skal vedta boten eller ikke, sier Skansen.

LES OGSÅ: Kjemikalieutslipp på Torp

Holder hemmelig

– Hvor stor er boten?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere, men den er etter vår mening satt altfor høyt.

Det var en av samarbeidspartnerne til flyplassen som sto for utslippet, men det er lufthavnen som har fått boten, ettersom det er de som innehar konsesjonen.

– Vi skjønner ikke hvorfor boten er satt så høyt. Vi har foretatt målinger i Rovebekken etter utslippet, og det er ikke påvist skade i bekken. Derfor stiller vi spørsmål ved botens størrelse, sier Gisle Skansen.

Kunne vært høyere

Heller ikke politiinspektør Magnar Pedersen, påtaleansvarlig i Sandefjord-politiet, ønsker å si hvor stor boten er.

– Beløpet reflekterer alvoret i utslippet, og sammenlignet med andre, lignende saker, sier Pedersen.

– Torp var heldige med at det var høy vannføring i bekken da utslippet skjedde, slik at det ikke ble skader på fisk eller andre ting. Hadde det blitt påvist skader i etterhånd, ville boten vært betydelig høyere, sier politiinspektør Magnar Pedersen.
 

Kommentarer til denne saken