Gå til sidens hovedinnhold

– Vurderte legevaktbesøk få timer før Christoffer døde

Artikkelen er over 8 år gammel

TØNSBERG: En tidligere kollega forteller at Christoffers mor ville ta med Christoffer til legevakten, dersom han ikke sov da hun kom hjem.

Moren hadde hele dagen vært hjemme med en syk og skadet Christoffer. Da Christoffers stefar kom hjem, gikk hun seg en tur og kom innom butikken hun jobbet i.

– Hun sa hun ikke hadde fått i ham så mye mat, at han kastet opp og var veldig dårlig. Hun skulle se inn til ham når hun kom hjem. Hvis han sov da, skulle hun la ham få sove. Hvis ikke, skulle hun ta ham med på legevakten, sa en tidligere kollega av Christoffers Gjerstad Kihles mor i retten.Men da moren kom hjem, fant hun sin åtte år gammel sønn livløs i sengen sin på gutterommet i Kodal. To uker tidligere hadde Christoffer vært innlagt på sykehus på grunn av ukontrollerte hode- og tungebevegelser. Dette ga seg, men Christoffer var også kraftig forslått, hoven og blå i ansiktet.

LES OGSÅ: Politimester innrømmer feil i Christoffer-saken

– Hyggelige mennesker

Huseierne familien på tre leide hos, slo ofte av en tilfeldig prat med familien etter at de flyttet inn i leiligheten i Kodal sentrum sommeren 2004. Huseierne var da i ferd med å bygge en ny tomannsbolig ved siden av familiens adresse.

– Jeg oppfattet dem som åpne, koselige, hyggelige mennesker. Også var de veldig opptatte av at Christoffer skulle få kamerater. De var åpne rundt Christoffers ADHD og hvordan de skulle takle det på en bedre måte med hjelp og råd fra PP-tjenesten, fortalte huseieren retten.

LES OGSÅ: – Jeg føler vi sviktet Christoffer

– Var stygg mot henne

I starten hadde også morens kollega et godt inntrykk av hennes nye kjæreste. Dette endret seg etter hvert.

– Han virket som en all right fyr. Han var etter hvert litt kontrollerende og stygg med NN (moren) synes jeg, i forhold til hva han sa til NN (moren). Han ringte og sendte meldinger hele tiden, og var ofte innom butikken. Røykingen hennes nevnte han ofte. Han syntes hun trimmet for lite, og at hun var tykk. Det reagerte jeg veldig på. Jeg hadde ikke funnet meg i det. Jeg spurte NN (moren) om det, men hun sa bare at hun tok igjen med samme mynt og at hun hadde det bra. Han sa at hun var dårlig til å lage mat og hvis hun hadde vasket over benken var han omtrent over med sprayflasken etterpå, fortalte den tidligere kollegaen.

Hun beskriver Christoffers mor som en person som alltid var blid, positiv og hjelpsom.

Moren sitter tiltalt i Agder lagmannsrett for passiv medvirkning til volden som tok livet av Christoffer 2. februar 2005. Hennes nåværende ektemann er dømt for volden og soner fremdeles fengselsstraff. Mandag var sjette dag i ankesaken det er satt av totalt elleve dager til. Tre av forsvarers vitner frafalt mandag. Dette var en bekjent av tiltalte, stefarens bror og hans samboer.

– Jeg og aktor ble enige om at saken var tilstrekkelig opplyst, sa morens forsvarer Thomas Randby til tb.no.

LES OGSÅ: Skolen ga moren et ultimatum dagen før Christoffer døde

Kommentarer til denne saken