– At de ikke skammer seg

På denne lekeplassen skal datteren ha blitt voldtatt.

På denne lekeplassen skal datteren ha blitt voldtatt. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

TØNSBERG: Mor til voldtektsoffer (28) forteller hun er fortvilet over at ingen av beboerne i området hjalp datteren umiddelbart etter voldtekten i Tønsberg sentrum.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Natt til torsdag ble en 28 år gammel kvinne utsatt for voldtekt på en lekeplass i Tønsberg sentrum. Kvinnen skal ha forklart til politiet at hun ikke kjenner til gjerningspersonene, men at de skal være i 30-årene.

Etter overfallet forsøkte 28-åringen å få kontakt med flere naboer i området i håp om å få hjelp. Men det tok nærmere en halvtime før den fornærmede kvinnen fikk hjelp.

Naboer til lekeplassen forteller til tb.no at de ble vekket av en jente som ikke kunne gjøre rede for seg. Kvinnen ringte på hos flere naboer, og de forteller at hun ikke gjorde noe galt.

Til slutt ringte en av naboene til politiet, en halvtime etter voldtekten.

LES OGSÅ: Politiet har sikret spor og bevis i voldtektssaken

– Det er helt forferdelig

Moren til voldtektsofferet forteller til tb.no at hun er meget fortvilet over situasjonen, ettersom det tok nærmere en halvtime før hennes datter fikk hjelp.

– Datteren min banket på flere vinduer og dører, men ingen ville å åpne for henne. De sto bare å så på henne, forteller hun.

– Det er helt forferdelig, legger hun til.

Moren forteller at når datteren først fikk hjelp, ble hun plassert på en terrasse hvor hun ble nødt til å vente fram til politiet kom.

LES OGSÅ: Gir deg gratis TB+

– De burde skamme seg

Den fortvilede moren mener beboerne burde ha hjulpet datteren umiddelbart etter voldtekten. Noe som ifølge henne ikke ble gjort.

– De sto bare inne å så på henne. De kunne i hvert fall lukket opp et vindu og spurt hva det var, forteller hun.

– Hadde jeg bodd i området ville jeg i hvert fall spurt hva det var. Folk er så likegyldige. De burde skamme seg.

LES OGSÅ: Nå kan du kjøpe trygghetsalarm i kiosken

Artikkeltags