– Jeg blir aldri meg selv igjen

Bistandsadvokat Trine Rjukan (til venstre) og politiadvokat Pernille Flage. Politiet startet etterforskning av saken selv om fornærmede først hevdet at hun haddet falt ned trappa.

Bistandsadvokat Trine Rjukan (til venstre) og politiadvokat Pernille Flage. Politiet startet etterforskning av saken selv om fornærmede først hevdet at hun haddet falt ned trappa. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

TØNSBERG: En 23 år gammel kvinne mistet synet på det ene øyet etter at kjæresten angivelig skal ha slått henne.

DEL

– Han reiste seg og slo uten forvarsel. Så sprutet det blod, fortalte fornærmede da hun forklarte seg i Tønsberg tingrett om voldsepisoden som hennes ekskjæreste (39) nå er tiltalt for.

Mandag, første dag i retten, forklarte hun hva som skjedde natt til 11. januar 2013.

Kranglet i forkant

Paret tok et par øl på et utested i byen og brukte litt kokain tidligere på kvelden. Da de kom hjem, fikk de besøk og det utviklet seg en krangel i etterkant av det.

– Han ble mer og mer sint. Han knuste ting og slo to hull i veggen. Vi kranglet og lå og slåss på gulvet, sa kvinnen i retten.

Før det skjebnesvangre slaget satt paret i en hjørnesofa og pratet i noen minutter.

– Så reiser han seg og slår uten forvarsel. Han hadde noe i hånda. Det måtte ha vært noe hardt. Det sprutet masse blod.

Ambulansen kjørte kvinnen til Sykehuset i Vestfold med omfattende skader i venstre øye, senere ble hun overført til Ullevål sykehus.

LES OGSÅ: Mann (22) fengslet etter vold mot kjæresten på åpen gate

– En ulykke

Ekskjæresten er tiltal for å ha slått henne med knyttet hånd og med en gjenstand slik at hun blant annet fikk brudd i øyehulen, blødning i vevet på øvre og nedre øyelokk, og skade på øyeeplet og netthinnen.

Tiltalte erkjenner ikke straffskyld og mener det var en ulykke.

– Det er flere uheldige omstendigheter som var årsaken til dette, sier mannens forsvarer Petter Sørensen.

Ifølge ham tar hans klient saken veldig tungt.

– Han gråter hver dag og synes dette er tragisk og helt forferdelig.

I retten innrømmet mannen at han var sint og frustrert, men at han ikke mente å skade kvinnen. Han fortalte at skaden oppsto da en vase som han holdt i hånden skled og traff en glidlås som dekket kvinnens øye.

LES OGSÅ: Dømt for vold mot kjæresten og politimann

– Jeg ville holde på min historien

Til ambulansepersonellet fortalte kvinnen at hun hadde falt ned trappa. Politiet plomberte likevel leiligheten og krimteknikere undersøkte den. Mannen ble arrestert dagen etter i Oslo.

– Vi ble enige om at jeg skulle si at jeg datt ned trappa. Jeg ville beskytte ham. Jeg ville ikke at han skulle i fengsel.

Hun holdt på historien helt til hun forsto omfanget av hva som hadde skjedd.

LES OGSÅ: Slo ned samboer med barn til stede

– Jeg skvetter hele tiden og har mareritt

Etter fire øyeoperasjoner har kvinnen fått beskjed om at hun ikke får synet tilbake.

– Det er ikke noe mer håp. Jeg blir aldri meg selv igjen. Mange muligheter er blitt ødelagt for meg. Jeg må bygge livet mitt på nytt.

Kvinnen fortalte videre at hun har store smerter, er svimmel og snubler. Skaden har også vært en tung psykisk påkjenning.

– Jeg har fått panikk-angstanfall, sover dårlig og har mareritt.

Det er satt av to dager i retten til denne saken. Strafferammen for denne type vold økte i 2010 fra åtte til ti års fengsel.

Artikkeltags