Siktet serieovergriper innrømmer sex med to mindreårige

32-åringen fra Ålesund er dømt før en serie voldtekter. Nå er han på nytt siktet for å ha voldtatt to jenter.

32-åringen fra Ålesund er dømt før en serie voldtekter. Nå er han på nytt siktet for å ha voldtatt to jenter.

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

TØNSBERG/RE: Den voldtektsdømte Berg-fangen, som er siktet for å ha voldtatt to jenter da han hadde fengselspermisjon, innrømmer å ha hatt sex med dem.

DEL

Politiet leter nå etter flere ofre.

– Han har erkjent seksuell omgang med to fornærmede jenter, sier politiadvokat Lise Dalhaug Øhrling i Vestfold politidistrikt.

Begge jentene er 15 år og dermed under den seksuelle lavalderen. Til å begynne med var 32-åringen fra Ålesund bare siktet for én voldtekt, men politiet undersøkte om det kunne være flere ofre. Nå mener politiet det er skjellig grunn til å mistenke mannen for voldtekt av to jenter fra Re, der overgrepene skal ha skjedd.

Fortsatt utelukker ikke politiet at det kan være flere ofre.

– Vi vet at han har vært i kontakt med flere jenter i forkant av permisjonen. Vi gjør en mer omfattende analyse, sier politiadvokat Øhrling.

LES OGSÅ: Serieovergriperen hadde julepermisjon nær sine ofre

Har voldtatt mange

Fredag har mannen sittet varetektsfengslet i fire uker. Det er foreløpig ikke sikkert politiet vil be om ny varetektsfengsling.

– Vi vurderer nå om han heller skal tilbake til soning, sier Øhrling.

Mannen soner en av norgeshistoriens strengeste dommer for overgrep. Ifølge Sunnmørsposten ble han i 2007 dømt for overgrep mot 13 jenter på Sunnmøre. Åtte av dem var mindreårige. Seks av jentene ble voldtatt. De andre sju ble utsatt for brutale overgrep. Tiltalen omfattet 22 punkter.

Han har sonet de siste årene på Berg. Sunnmøring har sittet på åpen soning og hadde tre år igjen av soningstiden. På Berg utdannet han seg innen et håndverksfag.

LES OGSÅ: Manglet kun et SIM-kort for å koble seg på nettet

I slutten av august fikk han tillatelse til å kjøre egen bil til et hus der han skulle sone med elektronisk fotlenke. Det var på vei dit han plukket opp en jente fra Re og tok henne med til et skogholt i hennes hjemkommune, og der skal han ha voldtatt henne. På samme tur skal han ha begått et seksuelt overgrep mot en annen jente.

Han ble pågrepet og siktet for dette.

Nektet først alt

Først nektet 32-åringen for at det hadde vært kontakt mellom ham og den 15 år gamle jenta fra Re, men politiet opplyste at det var sikret tekniske spor som knytter ham til offeret.

LES OGSÅ: – Han er vi trygge på

Senere erkjente mannen seksuell omgang, men nekter fortsatt for voldtekt.

Artikkeltags