Politiansatt sov på jobb – fikk 15.000 i bot

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

En arrestforvarer i Vest politidistrikt sov på jobb og sjekket ikke fangene i arresten om natten. Nå er mannen ilagt et forelegg på 15.000 kroner.

DEL

NORGE RUNDT: I en personalsamtale skal det ha kommet frem at den sivilt politiansatte mannen sov i tjenesten mellom klokken 0345 og 0700 om natten. Han hadde ansvar for nattlige tilsyn og inspeksjoner i arresten ved en politistasjon i Vest politidistrikt.

Spesialenheten for politisaker iverksatte etterforskning da de ble kjent med referatet fra personalsamtalen i april i år.

Arrestforsvareren ble avhørt som mistenkt, mens to kolleger og en politioverbetjent ble avhørt som vitner.

Mannen som ikke gjennomførte inspeksjoner i løpet av disse timene, skal ha erkjent at han ikke følte seg vel og at han sov denne natten.

Han viste likevel til at den elektroniske overvåkingen med lyd og bilde fra cellen var aktivert, og at han fra sin posisjon kunne høre om personene som befant seg i arresten pustet.

Overvåkingssystemet gir likevel ikke samme sikkerhet som gjennomføringen av instruksfestede inspeksjoner krever.

Ifølge instruksen skal politiansatte oppsøke arresten og sjekke de innsattes tilstand.

«Det var for øvrig vanskelig å forstå hvordan arrestforvareren kunne oppfatte endringer i arrestantenes tilstand all tid han selv sov», skriver Spesialenheten i forelegget.

Leder for Spesialenheten region vest, Ellen Eikeseth Mjøs bekrefter overfor BA at forelegget gjelder en ansatt i Vest politidistrikt, men ikke arresten i Bergen sentrum.

Artikkeltags