Mandag morgen holder politiet fortsatt på med åstedsundersøkelser og utspørringer av personer i området.

– Vi ønsker fortsatt tips fra publikum om aktivitet i området fra klokken 12 og utover natt til lørdag, opplyser politioverbetjent Knut Erik Ågrav.

LES OGSÅ: Par i 70-årene ranet med kniv hjemme, politiet leter etter tre maskerte menn

Innlagt med hjerneblødning

– At noen angriper snille, gamle mennesker og kanskje ødelegger livskvaliteten deres, er for meg uforståelig. Jeg har ingen sympati for ranerne. Jeg håper de får med seg i media hva de har klart å stelle i stand, sier Wibecke Bråten Hals, parets datter, til NRK.

– Jeg skjønner ikke at det finnes så ondskapsfulle mennesker.

Mandag ble det også kjent at den eldre kvinnen ligger på Ullevål sykehus med hjerneblødning etter ranet.

Bråten Hals forteller at faren har fått en del kutt og slag. Morens blødninger er stabile, og hun skal etter planen flyttes til Sykehuset i Tønsberg i dag.

– Mamma har vært såpass omtåket at jeg har ikke fått snakket med henne. Pappa har fortalt at hun var fryktelig redd. Han ble ikke redd, men rett og slett forbanna.

Hørte rop om hjelp

Politiet i Tønsberg leter etter minst tre menn, som har ranet et eldre ektepar ved Bliksekilen ikke langt fra Essoraffineriet på Slagentangen.

– Cirka klokka 23 kom det melding om et eldre ektepar som var utsatt for hjemmeran. Politiet og helse er på stedet, meldte politiet på Twitter rett før midnatt. Det skal ha vært minst tre gjerningsmenn.

– Det var en nabo som ringte oss. De hadde hørt rop om hjelp fra nabohuset, undersøkt saken og oppdaget at et eldre ektepar hadde hatt kjeltringer på besøk, sa operasjonsleder i Vestfoldpolitiet, Kjetil Indahl.

Mannen sitter i rullestol

Mannen i huset sitter i rullestol. Både han og kona har blitt slått i ansiktet, og blødde da politi og ambulanse kom til huset deres.  Kona var bundet fast mens de tre mennene endevendte eneboligen.

– De tre mennene var maskert. En av gjerningsmennene er større og kraftigere enn de to andre, og de skal alle ha vært iført mørke klær. Ifølge ekteparet snakket mennene engelsk seg imellom, sa Indahl.

Paret har blitt truet med kniv, men skal ikke ha vært skadet av knivene. Kvinnen i 70-årene ble kjørt med ambulanse til legevakt.

– Skadeomfanget er ukjent for oss, men begge kunne redegjøre for hva som hadde skjedd. Likevel er de selvsagt i sjokk, sa Indahl.

LES OGSÅ: Vegvesenet fortviler over kjøringen i Hanekleivtunnelen (+)

En nabo til det eldre ekteparet, forteller at det hele var veldig dramatisk.

– Jeg har vært borte, og da jeg kom hjem var det fem-seks politibiler og ambulanse. Mannen min var nede hos ekteparet, og der er alt endevendt. De er skadd begge to. Politiet har bedt oss om å holde oss inne. Nå tør vi uansett ikke gå ut, sønnen min er veldig redd og vil helst ikke være hjemme i natt. Det er jo en liten ås, og vi har et godt samhold naboene imellom. Vi er helt forstørret her vi sitter, opplyser en kvinne.