Harald Langemyhr er Jensens baderomsekspert

Byggmester Harald Langemyhr skal i vitneboksen torsdag.

Byggmester Harald Langemyhr skal i vitneboksen torsdag. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Byggmester Harald Langemyhr, som i 2012 ble frikjent for grove bedragerier, skal vitne for Eirik Jensen som ekspert på baderom.

DEL

Det er VG som melder dette onsdag kveld.

Oppussingen av Jensens bad har vært et gjennomgangstema i rettssaken mot den korrupsjonstiltalte pensjonerte politimannen.

Jensen og samboeren pusset opp et bad i 2006, og Spesialenheten for politisaker, som har taksert verdien av oppussingen til 292.250 kroner, mener det var hasjbaron Gjermund Cappelen som betalte for badet.

Jensen nekter for at det er tilfelle.

Byggmester Harald Langemyhr skal i vitneboksen torsdag.

Skal gå gjennom regningene

John Christian Elden, som forsvarer Jensen, sier til VG at Langemyhr skal gå gjennom verdiene av oppussingsarbeidene på badet.

– Han skal legge fram kvitteringer og regninger på hva som har vært reelle verdier på oppussingen i 2006 og gå gjennom hva som har vært de reelle kostnadene til materialer. Hva arbeidene hadde kostet dersom et ordinært firma skulle gjennomført dem, sier Elden til VG.

Dommeren i saken Kim Heger sa ifølge VG denne uken at det ikke hadde så stor betydning hvilken verdi oppussingsarbeidene hadde. Det avgjørende er om Cappelen betalte.

Frikjent i 2012

Langemyhr ble frikjent for bedrageri i Oslo tingrett i 2012, men domfelt for brudd på arbeidsmiljøloven, blant annet for å ha huset for mange utenlandske arbeidere i trange brakker.

Elden mener ikke Langemyhrs historie vil ha noen negativ innvirkning på Jensens sak.

– Snarere tvert imot. Han er den mannen som har fått sine regnskaper gjennomgått mest av både domstolene og politi og har fått fullt ut medhold hele tiden, både i en straffe- og erstatningssak, sier Elden til VG.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.