Kjørte bil dagen derpå – det kostet ham 30.000

Promillekontroll: 23-åringen ble stanset i en rutinekontroll søndag 8. oktober. Bildet er kun en illustrasjon og dreier seg ikkke om den omtalte saken.

Promillekontroll: 23-åringen ble stanset i en rutinekontroll søndag 8. oktober. Bildet er kun en illustrasjon og dreier seg ikkke om den omtalte saken. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

23-åringen hadde vært på byen dagen før og skulle bare svippe hjem en kompis ut på søndagen. Men det viste seg at han fortsatt hadde promille.

DEL

Den unge Larvik-mannen ble stanset av politiet i en promillekontroll på fylkesvei 303 litt før klokken 14.30 ut på søndagen den 8. oktober i år.

Dagen i forveien hadde mannen vært på byen og drukket en del øl før han og en kompis dro hjem to- halv tre om natta.

Kostet han 30.000 kroner

Kjøreturen ble en dyr affære for 23-åringen, som hadde 0,6 i promille da han ble stanset i rutinekontrollen. Lovlig grense for å kjøre bil i Norge er 0,2 i promille.

Boten lød på 30.000 kroner.

Promillen var i nedre sjikt og mannen slapp unna med en betinget dom på 16 dager.

Kvinnen hadde 2,25 i promille, men slapp fengsel fordi hun påsto hun hadde tatt seks øl på styrten etter at hun parkerte

Mistet førerkortet

Han mistet også «lappen» i ett år.

LES OGSÅ: Po litietterforskerne i Larvik kan reduseres fra 12 til seks neste år – kan ende med flere henleggelser av saker

Retten pekte på at han hadde kjørt en lang strekning, og selv om han ikke hadde høy promille, var det større risiko for at trafikkfarlige situasjoner kunne ha oppstått på grunn av kjøreturen fra ei side av Larvik og over til et annet område av kommunen.

23-åringen hadde allerede tilstått overfor politiet og saken gikk som en tilståelsessak i retten denne uka. Han godtok dommen.

Larvik-mann tiltalt for uaktsomt drap etter dødsulykken på Halle

Artikkeltags