Omtrent samtidig slo UP-patruljene til langs veiene i Vestfold. Ved 12.50-tiden stanset en patrulje en Eiker-mann i 20-årene på E18 ved Sem. Han er mistenkt for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand.

Og han mistet førerkortet på stedet, for deretter å bli transportert til legevakten, der det blir tatt utvidet blodprøve av ham. Politiet oppretter sak på forholdet.

19 tatt i Åsgårdstrand

Noen minutter før kunne en UP-patrulje i Åsgårdstrand rapportere til operasjonssentralen ved Politiet i Sør-Øst at de hadde stanset og bøtelagt 19 bilførere i 30-sona. Høyeste målte hastighet var 50 kilometer i timen. I henhold til de nye bøtesatsene, som ble innført i dag, må sjåføren her ut med 6000 kroner i forenklet forelegg. Hadde vedkommende holdt seks km/t høyere fart, ville førerkortet blitt inndratt.

Like før stanset en UP-patrulje en utenlandsk mann på E18, der han ble målt til å ha kjørt i 148 kilometer i timen – på en strekning der 100 km/t er maks hastighet. Han mistet sertifikatet på stedet, selv om han ga inntrykk av ikke å forstå verken engelsk eller norsk.

UP ga i alt åtte bilførere som passerte kontrollen ved Bentsrudkrysset forenklet forelegg.

Mistet førerkortet på flekken

Klokken 12.21 avsluttet UP-patruljen en fartskontroll på Barkåkerveien, i en 40-sone. Der ble tre bilførere ilagt forenklet forelegg. Høyeste målte hastighet var 50 kilometer i timen.

Klokken 13.13 kunne en UP-patrulje melde at to bilførere på Adalsveien er ilagt forenklet forelegg etter å ha kjørt fortere enn tillatt i en 60-sone. En kvinnelig bilfører i 30-årene må betale atskillig mer. Hun ble målt til 92 kilometer i timen, og mistet førerkortet på stedet.

Tidligere på dagen ble en Hof-mann stanset på Eidsfossvegen, mistenkt for promillekjøring. De foreløpige prøvene viste at han hadde kjørt bil med én i promille.