Kvinne funnet død – mann er pågrepet

MISTENKELIG DØDSFALL: Politiet rykket ut til Husøy etter beskjed om at det var funnet en livløs kvinne i en bolig.

MISTENKELIG DØDSFALL: Politiet rykket ut til Husøy etter beskjed om at det var funnet en livløs kvinne i en bolig. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

En mannlig nabo i 50-årene er pågrepet etter et mistenkelig dødsfall ved Husøy.

DEL

Ambulansepersonell rykket i 20.40-tiden onsdag ut til en kommunal bolig på Husøy der det var funnet en livløs kvinne i 40-årene. Kvinnen ble funnet inne i leiligheten.

Ambulansen ba om bistand hos politiet, noe som er rutine i slike saker. Da politiet kom fram var døra ulåst. Sammen med andre funn styrket det politiets mistanke om at kvinnen kan ha blitt utsatt for en kriminell handling.

– En kvinne ble funnet bevisstløs i boligen og hadde skader på kroppen som gjør at vi mener dødsfallet er mistenkelig, sa operasjonsleder Inge Omli Landsrød i Sørøst politidistrikt til Nettavisen.

LES OGSÅ: Siktede etter Husøy-dødsfallet blir løslatt i dag

Pågrep mann i 50-årene

– Det er funnet en død person, en kvinne, i et hus, opplyser innsatsleder Espen Solemdal til Tønsbergs Blads reporter på stedet i 21.40-tiden onsdag kveld.

Politiet satte raskt inn store ressurser i saken, med flere patruljebiler på stedet. I tillegg ble det gjennomført søk i området med hund.

MISTENKT: Mannen som er pågrepet kjøres bort av politiet.

MISTENKT: Mannen som er pågrepet kjøres bort av politiet. Foto:

– Vi leter med hund for å sikre spor, for å vite om det er noe mer, opplyser Solemdal.

Klokka 21.53 kjørte politiet avgårde med en mann som ble pågrepet. Det skal være en nabo som politiet ønsker å få sjekket inn eller ut av saken. Etter hva TB erfarer er mannen i 50-årene.

Mannen er siktet for grov kroppskrenkelse, melder VG. En del av området er avsperret. Ifølge innsatsleder Espen Solemdal skal det ikke ha vært noen annen kjent relasjon mellom mannen og den døde kvinnen enn at de var naboer. Den pågrepne skal nylig ha flyttet til stedet.

Venter på kriminalteknikere

– Vi har skjellig grunn til å tro at det er skjedd noe kriminelt. Krimteknikere er på vei, sier Solemdal.

INNSATSLEDER: Espen Solemdal i Vestfold-politiet.

INNSATSLEDER: Espen Solemdal i Vestfold-politiet. Foto:

– Foreløpig legger vi lista høyt i etterforskningen, vi kjører taktisk og teknisk etterforskning parallelt. Dette er ingen klar sak, verken den ene eller den andre veien. Det er med andre ord ikke sikkert at kvinnen har vært utsatt for noe kriminelt, sier han.

Kvinnen skal obduseres.

Tønsbergs Blad fikk melding av folk om at det var observert et politihelikopter over stedet. Det avkrefter innsatslederen.

Ifølge NTB tror ikke politiet det var noen vitner til stede i forkant av at kvinnen døde.

LES OGSÅ (+): 21-åring gikk amok med kniv i fylla på byen – påsto han hadde drukket en kasse øl og en liter sprit

Artikkeltags