Gullvåg boikotter Færdertinget: – Jeg vil vite hvem jeg debatterer med!

HOLDER SEG UNNA DEBATTEN: Steinar Gullvåg, i Færder Arbeiderpartiet, nekter å debatere med en anonym facebookbruker.

HOLDER SEG UNNA DEBATTEN: Steinar Gullvåg, i Færder Arbeiderpartiet, nekter å debatere med en anonym facebookbruker. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Reaksjonene har ikke latt vente på seg etter at Arne Magnus Berge (H) uttalte seg om det han omtalte som «nettrollet Olav Jensen» i Facebook-gruppa Færdertinget.

DEL

Berge oppfordrer andre medlemmer av gruppa til å rapportere profilen til Facebook for å få den slettet. Han får støtte av mangeårig Ap-politiker Steinar Gullvåg.

– Jeg aksepterer ikke at enkeltpersoner får anledning til å opptre med falsk identitet på dette eller andre nettsteder, skriver Steinar Gullvåg i Færdertinget.

Gruppa har snaut 2.000 medlemmer og er den mest aktive gruppa for politisk debatt på Nøtterøy og Tjøme.

Gullvåg mener «Olav Jensen» bør stå fram med sitt ekte navn.

LES MER: Arne Magnus reagerer kraftig på at noen opererer med et oppdiktet navn på Facebook: – Jeg synes det er forkastelig

– Hvis han eller henne ikke ønsker å avsløre sin rette identitet, bør personen utelukkes fra alle videre debatt, skriver Gullvåg videre.

Han velger å avstå fra videre debatt på Færdertinget til «Olav Jensen» står fram, eller slutter å uttale seg i debatten i gruppa.

Noe må gjøres

Berge mener det er pinlig at en person har benyttet seg av et pseudonym og vært aktiv i gruppa ved å kommentere på ulike politiske saker.

– Alle skal få si sin mening, men når det er noen som stadig vekk er ute etter å provosere, og ikke står fram med sitt ekte navn, så synes jeg ikke det er greit i det hele tatt, sier Berge.

– Jeg er enig i at hovedregelen bør være at man skriver under fullt navn, men jeg er redd vi mister mange viktige stemmer hvis vi ikke har en sikkerhetsventil, sier «Olav».

Berge mener administratorene ikke bør tillate dette.

– Nå må administratorene gjøre noe snarest. Hvis en som velger å være anonym skal få påvirke politiske saker, er det farlig for lokaldemokratiet. Denne profilen burde for lengst blitt fjernet fra gruppa, sier han.

LES OGSÅ: Her er Tjøme-rådmannens sluttavtale: Får både pensjon og sluttpakke

Uenig

Onsdag kveld publiserte Rita Sundseth Eriksen, som er administrator av gruppen, et svar til Arne Magnus Berge. Dette er noe av det hun skriver i sitt innlegg i Færdertinget:

– Profilen «Olav Jensen» er verken anonym eller falsk, og ikke er det jeg som står bak den heller. Den er rett og slett et pseudonym som jeg og noen få til vet hvem er. Og nei, det er ikke en stråmann for noen som har «vært» noe, ei heller «er» noe. Jeg vet årsaken og den er god nok for at jeg aksepterer.

– FOLKET har rett til å mene!!! De må ikke være på alle møter for å høre diskusjonene, for å få mene. Vedtakene holder i massevis.

Hun avslutter med å skrive:

– Ta dere et bad!!!

Artikkeltags