Dermed ble Svein Flåtten henvist til tredjeplass på nominasjonskomiteens forslag før nominasjonsmøtet 5. november, som skal avgjøre hvem Høyre innstiller til stortingsvalget neste år.

 

Det var stor dissens i nominasjonskomiteen, der et mindretall på tre personer stemte for Flåtten som Vestfold Høyres førstekandidat.

Kårstein Eidem Løvaas er foretrukket som toppkandidat foran nominasjonsmøtet, mens Lene Camilla Westgaard-Halle er innstilt som nummer to.

Oppfattet det ikke som mistillit

Allerede for en måned siden var det klart at det kunne bli tøffere for Svein Flåtten å bli innstilt som nummer en til en ny periode på Stortinget. Vestfold Unge Høyre varslet tidlig at de ønsket fornyelse, og i en uravstemning ble medlemmene ble Flåtten også innstilt som nummer tre.

– Jeg oppfatter på ingen måte dette som mistillit. Jeg er full av spirit og ser ikke alderen som noen brems. Jeg har aldri følt meg så motivert som i denne perioden hvor vi har sittet med regjeringsmakt. Hvis vi klarer å beholde den vil det være historisk, det gir meg bare ekstra motivasjon, sa Flåtten 21. september.

Bare 28 prosent av medlemmene stemte i uravstemningen, men nå har altså flertallet nominasjonskomiteen kommet fram til samme standpunkt.

LES OGSÅ: Svein er rikest av rikspolitikerne våre

– Godt rustet, god balanse

– Nominasjonskomiteen har gledet seg over å ha hatt så mange dyktige kandidater å velge mellom. Vi mener at forslaget gir uttrykk for en god balanse mellom kjønn, alder og geografi og at vi dermed står godt rustet til å vinne neste års stortingsvalg i Vestfold, sier leder Tor Steinar Mathiassen i en pressemelding.

Stokke-ordfører Erlend Larsen er bare innstilt som nummer 11 på lista.

Hele listen:

1. Kårstein Eidem Løvaas – 4 medlemmer: 1. Svein Flåtten – 3 medlemmer Den videre listen er enstemmig fra nominasjonskomiteen, 2. Lene Camilla Westgaard-Halle, 3. Svein Flåtten, 4. Kristin Surlien, 5. Henning Wold, 6. Mathias Willassen Hanssen, 7. Renate Sølversen, 8. Ingrid Margrethe Hillestad, 9. Finn-Øyvind Langfjell, 10. Anne Strømøy, 11. Erlend Larsen, 12. Anette Haldorsen 13. Sindre Stang.