Tone og Arne Magnus er på Venstres liste, men krangler så busta fyker på Facebook

AKSJONIST OG POLITIKER: Tone Lind Jørgensen har engasjert seg for Teie sentrum og Grindløkken skole. Hun står også på femteplass på Færder Venstre liste.

AKSJONIST OG POLITIKER: Tone Lind Jørgensen har engasjert seg for Teie sentrum og Grindløkken skole. Hun står også på femteplass på Færder Venstre liste. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Tone Lind Jørgensen har engasjert seg for bevaring på Teie, og står også på femteplass på Færder Venstres liste foran kommunevalget til høsten. – Det er høyt under taket i Venstre, sier Lind Jørgensen om debattene med Arne Magnus Berge.

DEL

Mens Tone Lind Jørgensen har engasjert seg sterkt for hagebyen og bevaring av Grindløkken skole, sitter Venstres Arne Magnus Berge i hovedutvalg for miljøvern og kommunalteknikk (HMK) på Nøtterøy.  Det hender at aksjonsgruppen for Teie, der Lind Jørgensen er engasjert, er i opposisjon til det som vedtas i kommunestyret og i hovedutvalget.

LES OGSÅ: Vil ha time out om Grindløkken: – Det er faktisk pinlig

LES OGSÅ: Tone og de andre aksjonistene gir seg ikke: – Hele skolebygget må bevares

– Spør Magdahl

I en meningsutveksling på facebook-gruppen «Vi som vil bevare Færderøyenes kulturarv og gamle trehusbebyggelse» denne uken diskuterte Berge, Lind Jørgensen og flere andre time out-en på Grindløkken som politikerne sa nei til.

Berge antyder manglende «magemål» når aksjonsgruppen vil ha time out på Grindløkken. Lind Jørgensen på sin side spør seg om de store partiene sa nei til time out av prestisje. – Var det det som var poenget, «ikke komme her og komme her», spør hun i kommentarfeltet.

POLITIKER: Arne Magnus Berge er listetopp for Venstre foran Færder-valget til høsten slik at han har vært ved kommunevalg på Nøtterøy i flere omganger. – Jeg har respekt for ulike meninger, sier han om uenigheten med Lind Jørgensen.

POLITIKER: Arne Magnus Berge er listetopp for Venstre foran Færder-valget til høsten slik at han har vært ved kommunevalg på Nøtterøy i flere omganger. – Jeg har respekt for ulike meninger, sier han om uenigheten med Lind Jørgensen. Foto:

– Jeg er ikke så sulten på innflytelse i neste periode at jeg kunne tenke meg å ofre mine prinsipper om viktigheten av god økonomistyring. Dersom folket ønsker uansvarlighet får de gi stemmer til andre, skriver Berge i kommentarfeltet, og får svar fra Lind Jørgensen:
– Har du tallfakta?

– Jeg regner med at du har større tillit til Jørn Magdahl. Han kan sikkert tallfeste inntektsgapet da han selv foreslår å redusere området flertallet ønsker å selge, svarer Berge.

LES OGSÅ: – Dyrk det unike ved å bo på egen øy. De som ønsker noe annet kan flytte til større byer!

– Listefyll

Selv har Tone Lind Jørgensen liten tro på at hun kommer inn i kommunestyret fra høsten.

– Jeg står på femteplass, og er vel å regne som listefyll, sier hun med et smil.
– Og det er ikke bare i Venstre at det er debatt om kulturminnevern og utbygging, det er det nok i flere partier, fortsetter hun.

Lind Jørgensen viser til partiprogrammet for Færder Venstre som knas i disse dager.

–  Jeg har kommet med innspill, og håper programmet blir så konkret og detaljert som mulig, også på dette området, sier hun. 

Hun synes det er oppsiktsvekkende at det ikke er større debatt i kommunestyret, og at ikke flere ga uttrykk for sin mening om saken som gjaldt Grindløkken.

– Berge og jeg har noen friske debatter. Spørsmålet blir om man bør ta dem offentlig eller ikke. Det blir en avveining, sier hun.

Lind Jørgensen sier hun valgte Venstre fordi de har et kulturvernvennlig program, og er opptatt av entreprenørskap og småbedrifter.

– Er det et dilemma at dere er partikolleger og uenige om kulturminnevern?

– Nei, det er høyt under taket i Venstre. Berge er valgt, og må stemme etter sin overbevisning. Min agenda som aksjonist er å synliggjøre verdier og skape holdningsendring, sier hun.

Bratt læringskurve

Heller ikke Arne Magnus Berge er bekymret selv om han til tider er uenig med sin partifelle.

– Nei, jeg tenker vi har et partiprogram å forholde oss til, og Venstre har dessuten andre større saker som klima og miljø å jobbe med. Vi må ta våre drøftinger fra sak til sak hvis Lind Jørgensen blir valgt inn. Dessuten står det enhver representant fritt hva de vil stemme fra sak til sak, vi kan ikke tvinge noen, sier Berge.

Han sier han respekt for ulike meninger, og snakker godt med politikere i ulike partier.

– Jeg har av og til ønsket å komme med noen oppklaringer på Facebook når debatten går, sier han.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken