– Politikk er gøy, men ikke i Miljøpartiet De Grønne

TABBE: Lene Lauritsen Kjølner angrer at hun meldte seg inn i MDG.

TABBE: Lene Lauritsen Kjølner angrer at hun meldte seg inn i MDG. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

– Jeg gjorde en enorm og dyrekjøpt feil da jeg meldte meg inn i MDG.

DEL

MeningerBente Bakke lanserer en konspirasjonsteori i TB som kom overraskende på meg: At jeg for egen maskin fikk MDG inn i samarbeidet med høyresiden for å snike meg inn i formannskapet. Først lo jeg høyt, så forsto jeg at hun mente det. Et spørsmål krever et svar, og svaret er: Nei.

Om jeg hadde «brukt» MDG, kunne jeg ha meldt meg ut etter valget. Da ville jeg ha sluppet mye. Hvorfor gjorde jeg ikke det? Fordi jeg hadde et håp om at ting ville gå seg til. Det var fåfengt. LES OGSÅ: Vinglete og skuffende, Lene Kjølner

Jeg var ment å ta ledervervet i kultur foran formannskap, men ting førte til at det ble som det ble. Jeg ville ikke ta kultur fordi jeg visste at jeg ikke kunne følge opp oppgavene det medførte i fritid og helger. Det skulle også bare mangle at man ikke yter ekstra som leder i kultur, godtgjørelsen tilsier det.

LES OGSÅ: Lene Kjølner fikk nok. Hun melder seg ut av Miljøpartiet De Grønne

Politikk er gøy, men ikke gruffet jeg har opplevd i tiden i MDG. Det har vært mistro, rare forslag, impulsive handlinger, leserinnlegg mot meg som person, spisse albuer og hemmelige møter. Av hensyn til familie, nattesøvn og forfatteryrket mitt, måtte jeg ut av partiet. For meg personlig er det en enorm lettelse.

Jeg trekker meg ikke fra noen verv, for jeg har mye å bidra med. Men om MDG velger å initiere et omvalg, er det utenfor min kontroll. Det vil si noe om MDGs profesjonalitet, dersom de gjør noe sånt. Det er å håpe at de har et snev av det.

Da jeg gikk inn i MDG tenkte jeg lenge, for jeg ble hanket inn på et tidspunkt da jeg var på vei ut av lokalpolitikken. Antakelig så de verdien av at jeg var den eneste på listene med politisk erfaring. Jeg skulle aldri sagt ja, men gikk inn med et ekte miljøengasjement. Det er effektivt drept i mye tull og tøys, og et parti der ideologi overskygger praktisk politikk.

Jeg har aldri møtt Bakke, men ser at hun har gått i krigen for å få meg fjernet fra formannskapet. Hun vet ingenting om hva som har foregått bak kulissene i MDG Tønsberg. Hva hun har med vår lokalpolitikk å gjøre, er for meg uklart, men alle har rett til å si sin mening. For noen kan det være praktisk å slippe å gi uttrykk for mening også.

Om dette tenker jeg at det er lov å gjøre feil. Jeg gjorde en enorm og dyrekjøpt feil da jeg meldte meg inn i MDG.

Lene Lauritsen Kjølner

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags