Gå til sidens hovedinnhold

Seks vet hva de skal drive med, én må vente til fredag

Artikkelen er over 4 år gammel

Det er spennende tider for våre nyvalgte og gjenvalgte stortingspolitikere.

Etter å ha tilbakelagt en intens valgkamp, og en, for mange, nervepirrende valgvake, har den nye hverdagen meldt seg. I disse dager fordeler de ulike partiene sine stortingsrepresentanter utover de ulike komiteene. Det gjelder også for Vestfoldbenken.

Fra før er det kjent at Carl-Erik Grimstad (V) skal sitte i helse- og omsorgskomiteen. Grimstad blir ikke alene fra Vestfold, for også Høyres Erlend Larsen har fått plass i komiteen. Selv om dette ikke var førstevalget hans, er han likevel fornøyd.

LES OGSÅ: Vestfold-politikere vil bli mindre høflige og mer som de brautende bergenserne

– Dette er en viktig komité, og denne sektoren er en av de største i forhold til offentlige overføringer. Jeg gleder meg til å sette i gang med dette arbeidet, sier Larsen.

Ny leilighet

Han forteller at han er i ferd med å finne seg til rette i hovedstaden.

– Jeg har fått tildelt en leilighet som ikke ligger veldig langt fra Stortinget. Veien til jobben blir en «walk in the park», sier han og henviser til at han kommer til å gå gjennom Slottsparken på vei til sin nye arbeidsplass.

En annen nykommer på vestfoldbenken er Lene Westgaard-Halle (H). Hun har fått plass i energi- og miljøkomiteen.

Bra spredning

Høyres Kårstein Eidem Løvaas synes disse plasseringene lover godt.

– Dette er viktige komiteer og jeg er veldig fornøyd med spredningen. Lene har stor kompetanse på dette feltet. Selv har jeg fått plass i næringskomiteen. Dette er spennende i en tid da Norge er i omstilling. For Vestfold er også dette viktig. Jobben blir å gjennomføre Høyres næringspolitikk. Vestfold er et fylke som er stort innen landbruk og ernæring, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Løvaas passer likevel på å komme med en liten advarsel om at ikke alt vil bli en dans på roser.

– Det er viktig å minne om at det økonomiske handlingsrommet har blitt mindre, noe som Erna Solberg varslet om på gruppemøtet. Dette vil neste års statsbudsjett bære preg av. Vi kan ikke gjennomføre alle valgløfter på ett år. Vi har derfor gitt dem for fire år. Det viktigste valgløftet er fortsatt å holde orden på økonomien slik at det skapes flere jobber og flere kommer i jobb, sier han.

Sentralt verv

Onsdag ble det kjent at Dag Terje Andersen (Ap) fikk rollen som ny leder av Kontroll- og konstitusjonskomité. En oppgave som Martin Kolberg har hatt.

– Dette er ei veldig tillitserklæring, som jeg setter stor pris på. Jeg er overrasket og glad for det ansvaret jeg har fått, sier Dag Terje Andersen på telefon fra Stortingsrestauranten i Oslo, da avisen snakket med ham onsdag.

Selv om Andersen fikk et av toppvervene, var likevel ikke dette hans førstevalg.

– Jeg ønsket å være i næringskomiteen, sier han.

– Passe på regjeringen

– Hva er dine ambisjoner for ledervervet?

– På en ordentlig måte ivareta den kvalitetssikringen som ligger i revisjonsrapporter, følge opp Stortingets vedtak og ha kontroll med regjeringen – i tillegg til å ha en seriøs og grundig behandling av Grunnlovsforslag, sier han.

Hans partikollega, Maria-Karine Aasen-Svensrud fra Horten, har fått plass i justiskomiteen.

Dermed har alle, med ett unntak, fått vite hvilken komité de skal arbeide i fremover.

– Du må nok vente til fredag ettermiddag. Da skal Fremskrittspartiet ha gruppemøte. Først da vet jeg hvilken komité jeg skal være i, sier Morten Stordalen.

Kommentarer til denne saken