– Vi kommer til å fremme et såkalt dokument 8-forslag så fort vi får mulighet, sier Dag Terje Andersen (Ap).

Arbeiderpartiet har ikke tenkt til å la regionreformen i fred. Ap-kandidater fra Buskerud, Akershus og Østfold har varslet at de ønsker å fremme forslag om at vedtaket om sammenslåing i deres fylker omgjøres.

Ifølge Dag Terje Andersen vil også Ap-kandidat Terje Aasland fra Telemark fremme tilsvarende forslag i Stortinget.

Dermed knaker regionreformen i hele Oslofjord-området.

I går utfordret fylkestingsrepresentant Arve Høiberg (Ap) Høyres nyvalgte stortingsrepresentant Lene Westgaard-Halle til å ta saken opp i Stortinget eller jobbe innad i partiet for å gjøre om vedtaket om sammenslåing av Vestfold og Telemark. Det ble kontant avvist av Lene Westgaard-Halle.

LES OGSÅ: Arve (Ap) utfordrer til kamp mot Telemark-Vestfold-region, men Lene sier nei takk

– Det haster

Høibergs partikollega på Stortinget har ikke tenkt til å la den ballen ligge.

– Det haster med å få omgjort vedtaket om sammenslåing av Vestfold og Telemark, et vedtak som ingen av de involverte ønsker, sier stortingsrepresentanten.

Andersen håper på ny behandling og nye høringsrunder.

– Jeg håper vi får sett ordentlig på denne saken på nytt, at fylkeskommunene får sagt sin mening i høringsrunder, og at Stortinget hører på det som blir sagt, sier han.

Høyres Lene Westgaard-Halle uttalte denne uken at det er lite konstruktivt å drive med omkamper, og at denne saken er avgjort i Stortinget. Andersen ser det ikke på den måten.

– Et vedtak i Stortinget gjelder til det er fattet et nytt vedtak i Stortinget. Stortinget er endret siden vedtaket om sammenslåing ble gjort.

– Tror du på et flertall for å få omgjort vedtaket om sammenslåing?

– Jeg vet ikke, men jeg håper, sier Andersen, som mener Knut Arild Hareide og KrF har kommet med signaler om at de kan være med på diskusjonen igjen.

– Jeg håper vi får en bedre diskusjon enn sist, da det skjedde hals over hodet, sier Andersen.