Når bleier blir ideologi

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Regjeringen har lagt fram sitt forslag til statsbudsjett. Det er ingen lystig lesning for Vestfold.

DEL

Meninger 

Som fryktet åpner Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre for at Color Line kan erstatte  rundt 700 norske sjøfolk, som har norske arbeidsmiljøkrav og lønnsvilkår, med billigere utenlands arbeidskraft. Det vil særlig gi utslag i Vestfold, da vi har svært mange ansatte i Color Line i våre kommuner.

Nedlegge fengsler

I tillegg foreslås det å legge ned fengselet i både Sandefjord og Hof, som også vil berøre arbeidsplasser i vårt fylke.

LES OGSÅ: Trenger flere titalls millioner for å stoppe vikingskattene fra å ødelegge seg selv

Avgiftsfritaket for varer under 350 kroner kjøpt via nett opprettholdes, noe som går utover våre bedrifter som Komplett.

Tyngre for kommunene

Kommunene får overføringer som knapt dekker pris- og lønnsveksten, noe som går direkte utover alle oss som bor i kommunene og vårt tjenestetilbud. Samtidig får kommunene tyngre oppgaver pålagt av staten.

Rammer dem som har minst

Sist, men ikke minst, så straffer denne regjeringen nok en gang dem som har minst. Multi-handikappede, glutenallergikere, inkontinente og en del av dem som går på dagpenger må nok en gang ta kostnaden for at de som har mest skal nyte godt av skattelettelser.

LES OGSÅ: Rådmannen anbefaler budsjettgrep for å få mer vikarressurser til barnehagene

Bleier blir sparetiltak

Jeg vil ta et eksempel. Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre vil kutte i 30 millioner på innkjøp av bleier til folk med inkontinens og lignende. Og det er ikke fordi det blir færre med dette behovet, snarere tvert imot.

Ifølge NRK har derimot Høyre sin finanspolitiske talsperson Henrik Asheim ikke noen som helst problemer med kuttene, og kommenterer bleiekuttet slik:

– Det kuttet på 30 millioner handler om å redusere avansen til de som selger dem og innkjøpskostnadene for staten. Det er stadig flere som behøver disse produktene, og vi  vil ikke at produsentene skal sitte igjen med mer penger enn det strengt tatt er grunnlag for. Brukerne skal fremdeles få produktene de har rett på, bare kanskje andre produkter enn i dag.

LES OGSÅ: Nå kan alle kommuner ansette egen psykolog

– Dårligere produkter? spør NRK.

– Ja, kanskje, men så sier Helsedepartementet også at denne strategien kan føre til at også egenandelene for brukerne på sikt vil gå ned.

Sjelden har vi vel sett en mer ideologisk uttalelse om at brukerne må lide for at markedskreftene skal få fritt spillerom.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags