Blant disse er det klart at politikontoret på Torp flyplass gjenopprettes.

– Mange kommuner har sendt oss innspill om at avstanden til politiet har blitt for lang. Det kan være at tjenestestedet de hadde tidligere er blitt lagt ned, eller at det er kriminalitetsutfordringer for eksempel i bydeler i Oslo som tilsier at man trenger mer synlig politi som har tid til å være til stede, sier justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) til NRK.

Hun innkalte fredag morgen NRK til en eksklusiv pressekonferanse om saken i Sigdal, ett av stedene som får gjenåpnet politikontoret sitt.

– Dette er første steg i en lokalpolitiplan. I løpet av 2024 vil vi ha totalt 20 nye polititjenestesteder, sier Mehl.

LES OGSÅ: På jobb i 20 timer: – Nå skal det bli godt å få sove

Disse stedene får nye tjenestesteder i 2023:

* Engerdal (Innlandet politidistrikt)

* Hvaler (Øst politidistrikt). Kun sommersesong

* Meråker (Trøndelag politidistrikt)

* Oslo (Mortensrud i Oslo politidistrikt)

* Salangen (Troms politidistrikt)

* Sandefjord (Torp lufthavn i Sørøst politidistrikt)

* Sigdal (Sørøst politidistrikt)

* Steigen (Nordland politidistrikt)

* Stranda (Geiranger i Møre og Romsdal politidistrikt) kun sommersesong

Allerede bevilget

De nye tjenestestedene er allerede finansiert med nye bevilgninger i statsbudsjettet, så de vil ikke gå på bekostning av andre deler av politiet.

– Det har noe å si at folk har kort reisevei til offentlige tjenester som. Vi har satt av 75 millioner til bedre lokale polititjenestesteder som også bidrar til å betale til de nye polititjenestestedene, sier Mehl.

I tillegg til de ni tjenestestedene som etableres i 2023, åpnet regjeringen en felles svensk-norsk politistasjon ved Magnormoen i juni 2022.

Oslo politidistrikt varslet også i november at det etableres en egen politipost på Tøyen torg.

– Regjeringen har også besluttet å styrke tjenestestedet i Seljord med fire årsverk og på Hitra med to årsverk. Kommunene er ikke fornøyd med dagens situasjon, og ønsker å styrke bemanningen for å få mer politi lokalt. Det har regjeringen valgt å lytte til, sier Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp).