Pollenallergikere må være obs på at allergi og koronaviruset kan ha samme symptomer

POLLEN: Pollensesongen er i startgropa og vil gjøre at mange lurer på om de er koronasmittet eller har pollenallergi.

POLLEN: Pollensesongen er i startgropa og vil gjøre at mange lurer på om de er koronasmittet eller har pollenallergi. Foto:

Vi er i starten av pollensesongen og symptomene mellom pollenallergi og koronasmitte kan til forveksling være like.

DEL

(Oppland Arbeiderblad) – En eksploderende pollensesongen utfordrer også luftveier og slimhinner til mange allerede. Koronaviruset angriper først og fremst luftveier. Og ser ut til å ramme verst de som sliter med sine luftveier fra før, sier kommunelege Jens A. Mørch.

Han advarer også mot at folk ikke brenner bråte og driver med hageavfallsbrenning, noe som vil belaste folks slimhinner ekstra.

Som regel begynner pollensesongen med spredning fra or og hassel før det går over til bjørkepollenspredning.

Dagens pollenvarsel sier at det tirsdag er beskjeden spredning av pollen fra or og hassel i innlandet.

Den tørre værtypen uten regn om med litt vind kan også være utløsende for at vi er i gang med pollenproblematikken for allergikere.

Hvordan skal de med pollenallergi forholde seg til koronasmitte?

– Vi håper at de fleste som har hatt pollenallergi en stund, vil kunne klare å skille symptomer på pollenallergi fra koronasmitte, skriver Astma- og allergiforbundet på sine hjemmesider.

– Hjelper det å ta antihistaminer, øyendråper og nesespray, så er det allergi, sier de videre.

Typiske symptomer ved pollenallergi er: Hyppig nysing, kløende nese, øyne og munn, rennende og/eller tett nese, rennende, røde og hovne øyne. Du får normalt ikke feber ved pollenallergi.

Typiske symptomer ved koronasmitte er: Feber, sår hals, hoste, tung pust/pusteproblemer.

– Det er viktig å understreke at symptomene i noen tilfeller kan være vanskelig å skille, da mange får milde forløp ved smitte. Er du i den minste lille tvil, hold deg hjemme og ta forholdsregler som om du skulle være smittet. Isoler deg selv, sier Astma- og allergiforbundet.

Artikkeltags