Gå til sidens hovedinnhold

Posisjonen vil legge ned parkeringsplasser mens sentrumsbutikkene blør

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Mens folk finner seg nye handlevaner på nettet og den lokale handelsstanden i Tønsberg blør, jobbet posisjonen i siste kommunestyremøte på spreng med å få lagt ned parkeringsplasser i nedre bydel. Tiden var åpenbart inne for Arbeiderpartiet og Senterpartiet til å sikre samarbeidspartiet MDG en seier. Koste hva det koste ville.

Konsekvenser av forliket sto ikke på posisjonens dagsorden. Hva en reduksjon av antall plasser vil bety for tilgjengeligheten til sentrum. Spørsmålet om hvordan plassene skal erstattes, var underordnet betydningen av å få dem bort. En slik utredning, mente posisjonen, fikk vente på tur. Nærmere bestemt til høsten når parkeringsstrategien skal opp til behandling.

Signalene kommunestyreflertallet med dette sender til de handlende og næringslivet bekymrer oss i Høyre. Tønsberg har allerede et sviktende parkeringsomdømme. Dette vedtaket vil ikke gjøre situasjonen bedre så lenge kommunestyret ikke kan vise til et vedtak om et nytt parkeringshus.

I Høyre vil vi ikke sitte stille å se på at posisjonen vil å gjøre det vanskeligere for folk å komme til sentrum. Vi vil ikke bidra til å gjøre det enda vanskeligere for alle dem som sliter for å opprettholde arbeidsplasser i sentrum under koronakrisen. Vi vil ikke som Senterpartiet gjorde i siste kommunestyremøte, tale med to tunger ved å hevde at saken hører hjemme i mobilitetsplan og parkeringsplan, men samtidig stemme for å løfte den ut av planverket for separat utredning. Og vi vil ikke som Arbeiderpartiet late som at noen få plasser mer eller mindre i nedre bydel ikke har noen betydning.

For Høyre handler dette om troverdighet overfor velgerne. Og derfor sier vi det som det er: å gjøre om en parkeringsplass i nedre bydel har store konsekvenser for hele byen. Posisjonens vedtak berører rett og slett mye mer enn kanalen. Derfor må de aktuelle parkeringsplassene settes inn i den riktige sammenhengen, nemlig parkeringsstrategien som kommer til høsten. Det stemte altså posisjonen ned mot Høyres stemmer.

Etter dette vedtaket kommer derfor Høyre til å følge saken med argusøyne og jobbe videre for at vi ikke mister flere sentrumsnære parkeringsplasser i denne perioden.

For et attraktivt Tønsberg sentrum handler både om grønne lunger, om en attraktiv kanal og at vi har funksjonell og attraktiv tilgjengelighet for besøkende og næringsdrivende.

Kommentarer til denne saken