Gå til sidens hovedinnhold

Pressen manipulerer velgerne

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I dagens avis, 10. september, sto det med fete typer på hele forsiden at folkets dom var at Høyre og Frp er miljøverstinger. Kun 3 dager før valget har pressen til intensjon å få folk til ikke å stemme på disse to partiene.

Undersøkelsen, som er utført av Sentio Research på bestilling av Tønsbergs Blad, er betenkelig. Avisen skriver at 600 personer ble stilt en rekke spørsmål, bl.a. om klimapolitikk. Manglene ved undersøkelsen er bl.a. at det ikke står noe om hvordan utvalget er foretatt, hvor de er hjemmehørende, hvor mange spørsmål som dreier seg om klimapolitikk, samt eksempler på spørsmål om miljø. 21 % mener at Høyre er dårligst. Avisen hevder med dette at Høyre er en soleklar taper.

Det er sterke ord å bruke når 79 % av de spurte mener at andre partier er dårligst på miljø. Utvalget er samtidig ynkelig lite til å kalle resultatet for «Folkets dom». Med bakgrunn i forskning hevder jeg at denne undersøkelsen er gjennomført på tvilsomt grunnlag og villedende for leserne. Dette er spekulativt og manipulativt av Tønsbergs Blad.

Velgere som ennå ikke har bestemt seg kan med dette bli påvirket og forledet til å stemme på andre partier. Dette er et skremmende eksempel på hvor farlig pressen kan være. Det er nå soleklart for meg hvor Tønsbergs Blad står politisk.

På grunn av denne manipulerende fremstillingen av Høyre og Frp oppfordrer jeg folk til å stemme på et av disse to partiene på mandag!

Kommentarer til denne saken